Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Ulusal Tasarım Haftası

Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından bu yıl "Atölye Lefke '19" adı altında dördüncüsü organize edilen Tasarım Haftası, 29 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs, Lefke’de yapılacak.

Bu yılki teması “Bauhaus’u Hatırlamak” olarak seçilen tasarım etkinlikleri, öncelikle 100. kuruluş yılını kutlayan Bauhaus Okulu’nun mimarlık eğitimine verdiği katkıyı onurlandırmak istemektedir. Bu çerçevede Mimarlık Fakültesi akademisyenleri mimarlık, iç mimarlık, peyzaj tasarımı ve grafik tasarım bölümü öğrencileri ile birlikte kampüs alanı içinde oluşturulacak 8 farklı atölyede çalışacaklardır.

Bauhaus’un temel ilkelerinden biri olan ‘Yaparak Öğrenmek’ kavramından yola çıkan bu çalışmalar özellikle temel tasarım eğitimindeki çeşitliliği, disiplinler arası birlikteliği ve yaratıcı gücün malzeme ile birleşmesini temel fikir olarak almaktadır. Bu bağlamda öğrenciler seçtikleri açık alan atölyelerinde önce tasarlayacak, sonra birebir ölçekte yerinde üretecek ve çıkan ürünleri kamuya açık bir sergide sunacaklardır. Ayrıca öğrencilerle temel tasarım prensiplerinin tartışıldığı ve sunumların yapıldığı bir platform da oluşturulacaktır.

Tasarım haftası boyunca tüm çalışmalar diğer üniversitelerin farklı tasarım dallarından katılmak isteyecek öğrencilere de açık olacaktır. 5 gün boyunca kampüs içi açık alanlarda yapılacak çalışmalara katılım ücretsizdir.

Etiketler

Bir yanıt yazın