Havalimanı Kentleri ve İstanbul Örneği: Kentsel Gelişimde Havalimanlarının Etkisi

3. Havalimanı'nın tartışlacağı etkinlik 20 Haziran Perşembe gübü YEM'de gerçekleşecek.

Megakent İstanbul, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’ndan sonra artan kapasiteyi karşılamak üzere üçüncü havalimanına kavuşacak.

Dünya’nın önemli turizm ve iş merkezlerinden biri olma yolundaki İstanbul’un yeni havalimanını yapma sürecini, gelecekteki havalimanlarını ve bunların şehirlere ekonomik, sosyal etkilerini, şehirlerle bağlantılarının önemini konuşmak amacıyla 20 Haziran 2013 Perşembe günü saat 9:00’da ULI Türkiye tarafından düzenlenen panelin konuk konuşmacısı Greg Lindsay olacak. Sunumunda, havaalanı geliştirme projelerinin nasıl yerel ve bölgesel ekonomilerin büyümesine yardımcı olabilir, neden şehir bağlantıları kentsel gelişimin sahne aldığı kentlerin rekabet gücü ve büyümesinde önemli rol oynar, bir havaalanı şehrinin gelişmesi nasıl yatırımı çeker sorularını masaya yatıracak.

Gazeteci, yazar ve şehir uzmanı olan Greg Lindsay (www.greglindsay.org) , “Havalimanı Kentleri: Bir Sonraki Yaşamımız” (Aerotropolis: The Way We’ll Live Next.) kitabının yazarıdır. Ayrıca New York Üniversitesi Rudin Ulaşım Politikaları ve Yönetimi Merkezi’nde (Rudin Center for Transportation Policy & Management) ziyaretçi öğretim görevlisi, Dünya Politikaları Enstitüsü’nde (World Policy Institute) ve New England Karmaşık Sistemler Enstitüsü’nde (NECSI) araştırmacı olarak çalışmalarına devam etmektedir

Etiketler

Bir yanıt yazın