Kent Bahçevanlığından Kırsal Yaşam Deneyimine

Çarşamba Seminerleri'nde bu hafta Melike Selin Durmaz, "Ekoloji" teması üzerinden "Kent Bahçevanlığından Kırsal Yaşam Deneyimine" başlıklı bir konuşma yapacak.

Sunuşunun tanıtım yazısından:

“Bugünlerde “şehir plancısı”ndan ziyade “bahçevan” veya “çiftçi” lakaplarını edinmeyi hayal ediyorum. Nasıl mı? Her şey şehrin ortasındaki bir bahçede başladı. Son 3 senedir süren arayış kırsal yaşam hayali ve deneyimi ile kesişti ve bambaşka bir yöne doğru ilerliyor şimdi. Haydi gelin, hep birlikte toprakla yeniden hayat bulduğum, tesadüflerle başlayan ve bilinçle devam eden bu süreci sizinle paylaşabileyim.

Berlin’deki kent ve topluluk bahçeciliği ve Belçika’nın kırsalında toplum destekli tarım uygulamaları hakkında bire bir deneyimlediğim projeleri aktaracak ve Türkiye’den de heyecanlı örneklerden bahsedeceğim.

Kentimizi ve kırsalımızı düşünürken, planlarken veya yaşarken artık ‘ekolojik’ olmama lüksümüz yok. Bunun aksini deneyimlediğimiz kentsel alandaki bahçecilik örnekleri pek çok şey söylüyor. Kırsala dönüş konusunda ise cesaretlendirici tarım uygulamaları gezegen için çok fazla şey fısıldıyor. Kulak vermeye ne dersiniz?”

Etiketler

Bir yanıt yazın