Geri Dönüşüm İşçileri

Çarşamba Seminerleri'nde bu hafta Ali Mendillioğlu #emekmekan teması kapsamında "Geri Dönüşüm İşçileri" başlıklı sunumunu 22 Nisan saat 11:00'de MSGSÜ Fındıklı Kampüsü/Video Konferans Salonu'nda yapacak.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği eski başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Mendillioğlu’nun “Yıkmak mı Zor, Kurmak mı? Belediyelere Karşı Mücadeleden Belediyeler ile Birlikte Çalışmaya Evrilen Bir Deneyim: Geri Dönüşüm İşçileri” başlıklı sunuşunun tanıtım metninden:

“Ne istemediğimize kolayca kolektif cevaplar vermek mümkündür. Ne istemediğimize dair itirazlarımız, bir toplumsal muhalefet hareketi yaratmanın zeminini kolayca yaratabilir. Zor ve esas olan ise “Ne istiyoruz?” sorusuna kolektif bir cevap verebilmektir. Ancak bu sorunun cevabı güçlü ve sürekliliği olan bir değişim hareketi yaratmayı mümkün kılabilir. Geri dönüşüm işçilerinin mücadelesi de bugüne kadar itirazları ile yükselmiş, bugün ise bu itirazlar üzerinden bir adım daha atma şansı kalmamıştır. Bugün birlikte cevabını arayacağımız soru şu olmalı. Geri Dönüşüm İşçileri kendilerini Dönüştürebilecekler mi? Bu dönüşümün koşulları ve dinamikleri var mıdır? Sunumdan önce Alper Taş’ın 2011 Tarihli ‘Hakkari’den Ankara’ya Kağıtçılar’ belgeselinden parçalar izleyeceğiz. Belgeselin tümüne buradan ulaşabilirsiniz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın