Endüstriyel İnovasyon, Malzemeler ve Mimarlık: SANALarc

SANALarc'ın kurucularından Murat Şanal ve ofis ekibinin konuşmacı olduğu, Yapı Fuarı kapsamındaki etkinlik 27 Mayıs'ta TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Söyleşide, yapım yöntemi, malzeme tercihleri ve tasarım yaklaşımlarında mimarlık stüdyosunu araştırma ortamı olarak örgütleyen SANALarc projeleri, endüstriyel inovasyon, malzemler ve mimarlık ekseninde konuşulacak.

Ofisin kurucu ortaklarından Murat Şanal ve ofis ekibinin katılımıyla gerçekleşecek söyleşinin moderasyonunu H. Cenk Dereli gerçekleştirecek.

Murat Şanal

Kariyerine, Colorado ve Los Angeles’daki mimari tasarım ofislerinde çalışarak başladı. Bu sürede, sürdürülebilir sistemler ve bölgesellik konularını inceledi. Moore Ruble Yudell tasarım ofisinde Sydney Pyrmont Konut Geliştirme ve UCSC Fizik Laboratuvarı Binası gibi uluslararası projelerde çalıştı. 2000 yılında İstanbul’a döndü. Halen, Yıldız Teknik üniversitesi’nde mimari tasarım stüdyosunu yürüten Şanal’ın mesleki çalışmaları, tasarımın mimari mükemmelliğe götüren bir güç olmasını sağlamak amacıyla, sağlam tasarım süreçleri geliştirmeye odaklıdır. Murat Şanal TMMOB ve American Institute of Architects üyesidir.

H. Cenk Dereli

Genel olarak kentsel politika ve proaktif tasarım fikirleri üzerine çalışır, mimarlık doktorası sahibidir. Kendi kişisel yaratıcı üretimleri radyo progrmcılığından müziğe, tasarım araştırmalarından etkinlik organizasyonlarına kadar yayılan bir pratiği tanımlar. NOBON adındaki kendi tasarım markasının kurucusu ve yöneticisi ve Herkes İçin Mimarlık adındaki kar amacı gütmeyen derneğin proje koordinatörlerinden biridir.

Etiketler

Bir yanıt yazın