TED Üniversitesi “Mimarlık ve Kent Çalışmaları” Master Başvuruları Açıldı

TED Üniversitesi tarafından açılan Mimarlık ve Kent Çalışmaları yüksek lisans programına son başvuru tarihi 5 Eylül 2017.

Program Hakkında

“MİMARLIK VE KENT ÇALIŞMALARI” Yüksek Lisans Programı, katılımcılarına, mimarlık ve kent çalışma alanı konularına, araştırma alanlarına veya uygulama projelerine, akademik ve profesyonel iş yaşamlarında, eleştirel düşünce perspektifi içinde, disiplinlerarası bir açıklıkta ve yaratıcı biçimde bakmalarını, yenilikçi araştırmalar ve projeler üretmelerini sağlar.

Programla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kabul Şartları ve Takvim

Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık ve bunlarla ilişkili tüm programlardan mezun olan adayların başvuruları değerlendirilir. Programa başlamak için, TED Üniversitesi İngilizce Dil Okulu İngilizce dil yeterlilik kriterlerini sağlamak gerekmektedir. Daha fazla bilgi için İngilizce Dil Okulu web sayfalarına bakınız.

Programa Başvuru Değerlendirme Ölçütleri

Lisans mezuniyet not ortalaması= %10
Portfolyo= % 10
Mülakat= % 30
ALES= % 50

Başvurular

Başvurular http://admission.tedu.edu.tr adresi üzerinden alınmaktadır. Başvurunuz sırasında, lütfen aşağıda listelenen belgeleri yükleyiniz.

İstenen Belgeler:

Başvuru Formu
Güncel Özgeçmiş,
En son mezun olunan veya devam edilen lisans programı not çizelgesinin (transcript) taranmış bir kopyası,
Portfolyo
ALES sonuç belgesinin taranmış bir kopyası.

Kabul durumunda ise, kayıt sürecinde aşağıda belirtilen belgeler istenecektir:

  • Onaylı lisans diploma örneği
  • Onaylı kapalı not çizelgesi (transcript)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Erkek öğrenciler için askerlik tecil/yaptı /muaf belgesi
  • Güncel Özgeçmiş
  • 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (fotoğrafınız renkli, şu andaki görünümünüzü yansıtacak şekilde yüzünüz görünür ve kolaylıkla tanınabilir durumda son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
  • Öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge (TC vatandaşları için, her kayıt dönemi için ödenecek ücret kredi başına 500TL+KDV üzerinden hesaplanır. Dönem başına en az 6 kredi yükü alınır. Ayrıntılar aşağıdadır. Uluslararası öğrenciler bilgi için şu linki izleyebilirler: …..)
  • ALES Sınav Sonuç Belgesi (En az. Say-55 puan)
  • İngilizce yeterlik durumunu gösterir belge (güncel IELTS, TOEFL, KPDS, ÜDS, YDS, UCLES puan belgesi). Böyle bir belgeye sahip olmayan öğrenciler TEDÜ İngilizce Dil Okulu tarafından yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavına girebilirler.


2017-2018 Akademik Yılı Başvuru Takvimi

  • Başvuru Tarihleri: 7 Ağustos 2017 – 5 Eylül 2017
  • Başvuru Mülakatları: 6 Eylül 2017, Salı
  • Başvuru Sonuçlarının Duyurulması: 8 Eylül 2017, Salı


Ücret Bilgileri

TC vatandaşları için, her kayıt dönemi için ödenecek ücret kredi başına 500 TL+KDV üzerinden hesaplanır. Kredisiz AUS 591 ve AUS 592 derslerinin her biri 3 kredilik bir ders gibi fiyatlandırılır; dolayısıyla, tezli programa ait bedel toplam 36 kredi yükü üzerinden hesaplanır. Uluslararası öğrenciler için harç ücretleri farklı olup ilgili bilgi için şu bağlantıda sunulmuştur: http://ipo.tedu.edu.tr/en/ipo/fees.

Burs Olanakları

TEDÜ Burs Yönergesi’ne göre farklı burs olanakları bulunmaktadır.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın