Açık Atölye: Studio-X Istanbul

22-29 Ağustos tarihleri arasında, Mert Eyiler koordinasyonunda, Studio-X Istanbul’da düzenlenecek bir dizi açık atölyeye Alper Derinboğaz, Salih Küçüktuna, Serkan Taycan gibi de isimler katılacak.

Mert Eyiler’in, 23 Ağustos Çarşamba saat 14:00’te gerçekleşecek olan atölyeye dair açık çağrı metni:

Ne yapacağız?  Neden yapacağız? Nasıl yapacağız? Soruları için aklımıza düşenleri paylaşıyorum. Tüm bu çabaya sebep; Türkiye coğrafyasında bugüne kadar biriktirdiğimizi düşündüğümüz yoğunluğun havalandırılmasına** duyduğumuz ihtiyaçtır.  Niyetimiz; deneyim paylaşımı dediğimiz biraradalığımızın ortaya konması. (görünürlüğünün sağlanması (görünüp, geriçekilmesi)), yeni işbirliklerine alan hazırlanmasına/davet açılmasına olanak sağlayacak durumlar bütününe altlık oluşturması. Bu sebeptendir ki niyetimiz atölyemizi tüm oluşuşu ile ortaya koymak. Pratiğimizi paylaşıma açmak.

Atölyenin (mema/ve/merteyiler) araçlarını, üretimlerini, üretmekte olduklarını, arşivini, sürmekteolanları/sonlanmışları kısaca oluşusun kendisini Studio-X” içerisinde de (belki de Studio-X ile birlikte) deneyimlemeye devam etmek için sizleri davet etmek istiyoruz…  Sunumlar boyunca gündelik hayatımızın içerisinde atölyenin devinimi nasıl oluyorduysa öyle olmaya devam edebilir mi? Göreceğiz.  Burada yapacağımız sunumlar, Ekim 2017’de Londra’da yapacağımız sunumlara altlık oluşturacak umuyoruz…

22 – 29 Ağustos 2017 tarihleri arasında konuşmalar, tartışmalar, sunumlar ya da oluşuş için öngörümüz:

  • Mimarlık (Bülent Tanju’nun imkan mekan için hazırladığı metin ‘’Mimarlık: imkanmekan Sürümü’)
  • Uğraşmakta olduğumuz atölyenin gündelik pratikleri       
  • Yürümeler? Brüksel ((Scarbeek, Molenbeek (gülsuyu,gülensuyu,) tartışmaları, merkez istasyonda yaşadığımız patlama)), Londra yürümeleri ((gündelik)), Atina (Parthenon civarı), İstanbul (Maslak-Kuzguncuk yürümesi)
  • Üzerine konuşmalar (Refik Akyüz, Ayşe Zeynep Aydemir, Alper Derinboğaz, Sinem Serap Duran, Melis Göker, Nilüfer Kozikoğlu, Selim Süme, Serkan Taycan, Seçil Yersel, Sevin Yıldız ‘a teşekkür ederim)

 

23 Ağustos Çarşamba gününe ne dersiniz?

14:00 ‘te buluşmaya başlasak, konuşsak.  Özel olarak bir başlık beklentimiz yok.  Biriktirdiklerimizi sizlere sunmak ve birlikte düşünmeye devam etmek niyetimiz… (ola ki çantanızdakileri de bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.)

Brüksel / Ghent ziyareti sırasında aldığım notları paylaşacağım, analiz edebilir miyiz? İçin yöntem araştırması? Bulabilir miyiz? (Deneyimlediğim kadarı ile batı Avrupa yerleşmelerinde egemen fiziksellik neredeyse artık bir dekora doğru evriliyor. Bu evrilmeye karşılık iç ‘e dönük başka bir ((iç mi dış mı? Ya da?)) Dünya var ki dekor ‘un yaşam enerjisi tam da orası, sistemi besliyor / ayakta tutuyor kanımca… Bu yaşamalar ile dekora döndüğünü düşündüğüm (ki artık şehirde beyaz yakalı çalışanlar kent merkezini sabah 8:00 treni ve akşam 18:00 arasında kullanıyor) aralığı masaya yatırarak konuşmaya başlamak niyetim…))

Her birimizin düşünmeleri kadar birlikte oluşturacağımız düşünme biçimi daha da çok heyecanlandırıyor.

Görüşmek dileği ile, Mert Eyiler

** Havalandırma; Neşet Ertaş’ın babası Muharrem Usta ile yaptığı konuşmalardan feyz alınarak bu tartışmalara eklenmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın