Stop Motion Atölyesi

Kendi Stop Motion filminizi çekmek ister misiniz? Canlandıranlar Festivali’nin başkanı Berat İlk yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Stop Motion Atölyesi, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Balat'taki 6+1 Tasarım Atölyeleri'nde yapılacak.

Stop Motion, bir nesnenin kare kare tekrar ettirilip fotoğraflarının arka arkaya hızla oynatılması ile elde edilen bir animasyon türüdür. Stop Motion atölye çalışması boyunca katılımcılar hikaye oluşturma, karakter yaratma, kurgu, çekim ve montaj gibi konuları uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı bulacaktır. Atölye çalışmasına katılmak için herhangi bir ön bilgi gerekmemektedir.

Tarih: 30 Eylül-01 Ekim 2017 Gün: Cumartesi-Pazar Saat: 10:00-18:00 Süre: 2 Gün, 14 Saat 
Detaylı Bilgi & Kayıt: https://www.6arti1.com/TR/Atolyeler/125/Stop-Motion/

Berat İlk

Canlandırma sanatçısı, yönetmeni ve yapımcısı olan Berat İlk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çizgi Film mezunudur. Uzmanlık alanı Stop Motion olan Berat İlk, Anima’nın kurucu ortakları arasında yer almıştır. Yüze yakın reklam filminde görev aldıktan sonra bir süre yurt dışında yaşayan Berat İlk, Türkiye’deki canlandırma sinemasının ihtiyaçlarını ve mevcut üretim ortamını göz önüne alarak, 2008 yılında “Canlandıranlar” isimli projeler geliştirmeye başladı. Daha sonra, İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD Bölümü ortaklığıyla Canlandıranlar Yetenek Kampı’nı hayata geçirdi. Her yıl tekrar eden yetenek kampının yanı sıra 2011 yılında Canlandıranlar Derneği’ni, 2012 yılında ASIFA Türkiye’yi kurdu. 2013 itibariyle hayat bulan Canlandıranlar Festivali’nin de başkanı olan Berat İlk, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ders vermeyi sürdürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın