Mekanlar/ Zamanlar/ İnsanlar: Doğa ve Mimarlık Tarihi

ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Programı tarafından düzenlenen lisansüstü araştırmaları sempozyumlarının onuncusu, "Mekanlar/ Zamanlar/ İnsanlar: Doğa ve Mimarlık Tarihi" teması ile 21-22 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak. Başvuru için son tarih 23 Ekim.

Etkinliğin tanıtım metni;

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı, iki yılda bir, lisansüstü öğrencilerin ve doktoralarını yeni tamamlamış araştırmacıların katılımına açık bir sempozyum serisi düzenlemektedir. Bu sempozyumların onuncusu, 21-22 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek ve “Mekanlar / Zamanlar / İnsanlar: Doğa ve Mimarlık Tarihi” temasına odaklanacaktır.

ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Sempozyumu 10, kentlerin kırsal alanlarından sahillerine uzanan dağlar, vadiler, ovalar, nehirler ve deniz gibi doğal yapılar ile ulaşım noktaları, gümrük yapıları, altyapı elemanları ve diğer ilgili yapı tipleri gibi mimari unsurlar arasındaki mekansal ve kültürel kesişmelerin tartışılmasını hedeflemektedir. Doğa ve mimarlık arasındaki çeşitli ve çok katmanlı etkileşimlerin incelenmesi, kentsel, mimari ve çevre tarihinin daha geniş kapsamlı anlaşılmasını sağlar. Bu sempozyum, yalnızca salgın hastalıklar, yangınlar ve depremler gibi doğal afetler ile çevresel problemlerin kentlerin mekansal ve tarihsel oluşumunu nasıl şekillendirdiğini değil, aynı zamanda mimarlık üretiminin tarih boyunca doğal kaynaklarla nasıl etkileştiğini ve bunları nasıl etkilediğini araştıran tüm metinlere bir çağrıdır.

Katılım: Sempozyum yüksek lisans veya doktora çalışmalarını sürdüren ve doktora derecesini 2012 yılından itibaren almış olan araştırmacılara açıktır.

Dil: Türkçe ve İngilizce

Başvuru: Başvuru verilen e-posta adresine yapılacaktır. Bildiri başlığının, 300 kelimelik özetin ve 5 anahtar kelimenin olduğu sayfada katılımcının kimliğine dair bilgi yer almamalıdır. Katılımcının ismi, kısa özgeçmişi, posta ve e-posta adresleri ile telefon ve faks numaraları, bildiri başlığının da yer aldığı ayrı bir sayfada gönderilmelidir.

Son Başvuru Tarihi: 23 Ekim 2017

Başvuru Ücreti: 150 TL

Bilim Kurulu:

  • Elvan Altan, Suna Güven, Lale Özgenel, Ali Uzay Peker,
  • Pelin Yoncacı Arslan


Düzenleme Kurulu:

  • Saliha Aslan, Aylin Atacan, Elif Bilge, Şehri Kartal,
  • Pınar Kutluay, Hüma Tülce, Elif Yurdaçalış

Adres:
Mimarlık Tarihi Lisansüstü Sempozyumu Düzenleme Kurulu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dumlupınar Bulvarı, No:1 06800 Ankara-Türkiye
Tel: (90-312) 210 62 04 – 210 22 03
Faks: (90-312) 210 79 66
Web sayfası: http://archist.arch.metu.edu.tr
E-posta: metu.harch.symposium@gmail.com

Etiketler

Bir yanıt yazın