Mimari Ustalık Sınıfları

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 9-11 Mayıs tarihlerinde üç ayrı gün boyunca altı farklı malzeme firmasının standına yapılacak ziyaret ve bir usta mimarla söyleşiyi içeren özel bir program hazırladı.

Fuar alanında ürünlerin gezilerek malzeme konuşmalarını içeren ve konu odaklı sohbet ile bilgi alışverişi sağlayan “Mimari Ustalık Sınıfları”, moderatör, konuk mimar ve katılımcılarla yerinde malzeme uygulamaları ve etkileşimli bir fuar deneyimi sunuyor.

Etkinlik, mimari ofislerin proje süreçlerine yön veren ya da kendi ofisini yöneten genç profesyonelleri, yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik çalışmalarına devam eden öğrencileri ve malzeme uzmanları ve konuk mimarlarla doğrudan etkileşim sağlayan bu buluşmaya katılmak isteyen tüm mimarlar ve mühendisleri Yapı Fuarı’na davet ediyor.

“Mimari Ustalık Sınıfları”ndan birine/tümüne kayıt yaptıran ilgililerle moderatörün ve mimar konuğun Fuar Alanı içinde gezmesini içeren, deneyimlerin paylaşıldığı bu etkinlik, gezi sırasında gün bazında toplam 6 farklı firma ve ürün gruplarının gezilmesini, gezilirken yerinde demo görülmesini, malzeme deneyimlenmesini, soru ve cevapla katılımcıların mimar konukla buluşmasını/tanışmasını sağlıyor. 9 Mayıs Çarşamba günü, Aydan Volkan ile eğitim yapıları, ofis-konut- alışveriş işlevlerini buluşturan karma kullanımlı yapılar ve yüksek yapılarda farklı malzeme ve yapım sistemlerinin mimari tasarımı şekillendiren rolü mercek altına alınacak.

10 Mayıs Perşembe günü, Boran Ekinci ile özel konutlar ve ofis yapıları gibi farklı ölçek ve programdaki yapılarda farklı malzemeler ve detaylarla kurgulanan ön üretimli sistemlerin tasarımı ve iç-dış mekan malzeme seçimlerinde yaratıcılık masaya yatırılacak. 11 Mayıs Cuma günü ise, Emin Balkış ile yeni nesil çok katlı konut projelerinde özgün kullanım şemaları ve yapı kabuğu tasarımlarının kentin yapılı çevresine katabilecekleri tartışılacak.

Kişi sayısı, her gün için 20 kişi ile sınırlıdır. Başvuru yapmak için, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2018’e online kayıt olunması zorunludur.

“Yapı Masterclass Kayıt Talebi” başlıklı eposta ile turkeybuild@ite-exhibitions.com adresine gönderilmesi istenenler:

  • Yapı Fuarı ziyaretçi kartınızın dijital kopyası
  • Özgeçmiş (meslek/eğitim, firma/okul, görev/lisansüstü eğitim derecesi bilgileri ile)
  • Katılmak istenilen mimari ustalık sınıfı gününün belirtilmesi

Önemli Notlar:

  • Kayıtlar başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.
  • Mimari Ustalık Sınıfı’na katılacak kişilerin belirlenmesiyle kendilerine fuar alanı içindeki
  • buluşma noktası ve gün akışı detayları iletilecektir.
  • Merkezi Noktalar ve Fuar Alanı arasında çift yön ücretsiz otobüs seferleri 8 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Merkezi nokta bilgilerine ve saatlerine http://www.yapifuariistanbul.com adresinden ulaşılabilir.
  • Katılımcılara sertifika verilecektir.
Etiketler

Bir yanıt yazın