Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu

YBE ve IBN ortaklığı ile düzenlenen Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, 27 Nisan'da İzmir'de Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde tüm gün sürecek.

‘Sağlımız için Yapı ve Yaşam Alanları’ başlığı altında sunum ve tartışmalardan oluşacak oturumları kapsayan Forum, YBE- Türkiye Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü ve IBN- Alman Yapı Biyolojisi ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü ortaklığında düzenleniyor. Her iki enstitünün de kurucu ortakları And Akman ve Winfried Schneider’in açılış konuşmalarını yapacağı Forum’da yapı tasarımı ve yapı malzemeleri kaynaklı fiziki ve psikolojik etkiler ile dünyadan ve Türkiye’den iyi örnekler sunulurken panel ve tartışmalarda yapı-insan sağlığı ilişkilerinin halk sağlığı açısından önemi ve bu alanda okur yazarlığın arttırılması yönünde paylaşımlara yer verilecek. Yurtdışından yapı biyologları, doğal yapılar ve malzemeler üzerine araştırmacı ve uzmanların konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacağı Forum, sürdürülebilir mimarlıktan mühendisliğe, sağlıktan eğitime, konuya ilgi duyan uzman ve profesyonellerin katılımını hedefliyor. Yeşilova Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleşecek Forum’a katılım kayıt esaslı ve ücretsiz olacak.

İki oturumdan oluşacak Forum’un ilk kısmı sunumlara, ikinci kısmı ise tartışma gruplarınınpaylaşımlarına ayrılacak. Forum akışının yanı sıra sürdürülebilir yapılaşmanın olmazsa olmazı‘doğal yapı malzemeleri’ odaklı proje, araştırma ve üretimlerin poster sunumları ile birliktehammadde, malzeme ve prototip sergileri yer alacak. Yapı sektörünün geleceğine yön verecek‘Sağlığımız için Yapı ve Yaşam Alanları’ teması ile Forum özel sektörden sivil toplumkuruluşlarına, kamudan uluslararası organizasyon temsilcilerine birçok yetkilinin katılımıöngörülüyor.

Kayıt için tıklayınız >>

Etiketler

Bir yanıt yazın