2012 Betonart Mimarlık Yaz Okulu

Yaz okulu, 03 - 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında Isparta'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) mimarlara yönelik olarak yayımladığı Betonart dergisinin çimento ve betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini arttırmak amacıyla mimarlık bölümü öğrencileri için düzenlediği 2012 Betonart Mimarlık Yaz Okulu, 03 – 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirilecek. Göltaş Çimento ile Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin işbirliği ile gerçekleşecek olan 2012 Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun bu yılki proje konsepti “Kesişme” olarak belirlendi.

2012 Betonart Yaz Okulu’nun küratörlüğünü yapan Burcu Serdar Köknar ile Saitali Köknar “Kesişme” için şunları söylediler: “Kesişme, birkaç durumun, birkaç kişinin, birkaç noktanın bir araya geliş hallerinden oluşabilir. Bu hal içerisinde sınırlar bulanıklaşıyor ve çoğu zaman bir kamusal alanda üst üste düşüyor. Atölyeye konu olan kesişmenin gerçekleşeceği yer olarak üniversite kampüsü içerisindeki hareketlerin kesişip açığa çıktığı ve betonun imkânları ile katılımcılar tarafından yeniden üretilecek bir kamusal mekân seçildi. Atölye süresince kamusal mekânda var olan ve olası izler keşfedilip beton ile belgelenecek. Yer, beton ile yeniden üretilirken, betonun yaratacağı olanaklar içerisinde başkalaşan yeni durumunun katmanları sorgulanacak. Kampüsteki kesişmelerin izlerini açığa çıkarıp betonla şekillendirilen yeni mekân belki de olası yeni kesişmelerin önünü açacak…”

Burcu Serdar Köknar ile Sait Ali Köknar küratörlüğünde İlker Özdel, Gökçen Özkaya, Ferhan Yalçın moderatörlüğünde düzenlenecek olan 2012 Betonart Mimarlık Yaz Okulu’na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Mimarlık Bölümü 3. sınıftan 4. sınıfa geçmiş mimarlık öğrencilerinden birer öğrenci seçilerek alınacak. Öğrencilerin konaklama ve yemek ücretleri ise organizasyon tarafından karşılanacak.

2012 BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na katılmak isteyen öğrencilerin betonart.com.tr, tcma.org.tr veya arkitera.com web adreslerinden temin edecekleri katılım formlarını en geç 08 Haziran 2011 tarihine kadar info@betonart.com.tr veya betonart@tcma.org.tr adreslerine iletmeleri gerekiyor. Programa seçilen öğrencilere duyuru 12 Haziran 2012 tarihine kadar e-mail ile yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın