Ankara’da Mutluluk Fabrikası Açıldı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleşen Mutluluk Fabrikaları sergisi 27 Eylül günü TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

Mimar Saitali Köknar’ın küratörlüğü ve Pelin Derviş’in koordinatörlüğüyle düzenlenen bu eğlenceli serginin son durağı olan Ankara’daki açılışa ilgi büyüktü.

Başta ticari yapıların ve ofis binalarının son 10 yıllık süreçlerini ele alarak bir bellek oluşturmayı ve bunu da bilindik medya araçlarının dışında mecralar ile aktarımını hedefleyen sergi, 14 mimari ekibin konuya dair araştırma ve yorumlarını, mekana yerleştirilen mobil kutuların içinde sunuyor. 2000 yılından bu yana üretilmiş ticari yapılardan oluşan bir seçkiye yer veren kitap da, sergiyle eşzamanlı olarak satışa sunuluyor.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin tartışma platformunu oluşturan, daha önce İstanbul, Kayseri ve İzmir’de düzenlenen paneller de gerçekleştirmişti.

vitracagdasmimarlikdizisi.com adresindeki internet sitesinden, proje kapsamındaki etkinliklerle ilgili detaylı bilgilere ulaşılabiliyor, yayınlar e-kitap formatında temin edilebiliyor.

Ama en iyisi kamusal hayata dair soru işaretleri yaratırken harika bir haftasonu destinasyonu olacak, bir mimarlık sergisinden de çok öte bu keyifli sergiyi kaçırmamak. Sergi 9 Kasım’a kadar TSMD Mimarlık Merkezi’nde!

Etiketler

Bir yanıt yazın