Topbaş’a ne kadar teşekkür etsek az

Sayın Topbaş kültür merkezi sayısını 28'e çıkarttıklarını hatırlatıp, eleştirenlere cevap verdi!

Sanat sezonunu boğaza nazır, şık bir ortamda açmaya karar verdim ve önceki akşam Emirgân’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nin yolunu tuttum. Erkeklerin mutlaka siyah takım, kadınların ölçülü şıklıkta elbiselere büründüğü, kaliteli şarapların yudumlanıp, leziz kanepelerin atıştırıldığı gece, her Sabancı Müzesi açılışı gibi yine sadece sanat değil iş ve basın dünyasının da krem dö la krem insanlarını bir araya toplamıştı. Monet’nin bütün ömrünü adadığı çiçekler ve o pastoral evrenden kendi adıma etkilendiğimi söylemeliyim. Hemen penceremin önüne küçük bir saksılık asıp, allı morlu çiçekler yetiştirmeye karar verdim.

Tam o esnada, çok da uzak olmayan bir yerde, Ortaköy’deki Esma Sultan Yalısı’nda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kültür sezonunu açmaktaymış. Benim haberim yoktu, ama ertesi gün, koskoca belediyenin davetini reddedemediği için orada olan dostlarımdan, nasıl da tatlı ve sanat yoğun bir ortamı kaçırdığımı dinleyip pek üzüldüm. Sayın Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı resepsiyonda tabii ki kentin kültür sanat hayatına yön veren, uluslararası sanat ödüllerini toplayan, İstanbul’u dünya çapında bir çekim merkezi haline getiren bütün sanatçılar oradaymış. Dolayısıyla Kadir Bey de masasında sağına Okan Bayülgen’i, soluna Nazlı Ilıcak’ı, karşısına da Hakan Peker ve Yonca Evcimik’i oturtmuş. Zihni Göktay, Erhan Yazıcıoğlu, Erol – Murat Evgin, Gül – Ezo Sunal, Hakan Aysev, Coşkun Sabah, Özdemir Erdoğan, Bahar Öztan, İzzet Yıldızhan, Süheyl Uygur gibi diğer sanatçılar da başka masalarda yerlerini almış. Sanat deyince hemen akla geliveren bu seçkin topluluğa hitap etmek üzere Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen kürsüye çıkmış. Sayın Şen konuşmasında pek yakında bir “Tiyatro Senaryosu Yazma Yarışması” düzenleyeceklerini müjdelemiş. Ardından söz alan Sayın Topbaş ise şehirdeki kültür merkezi sayısını dörtten 28’e çıkarttıklarını hatırlatıp, hem başarılı icraatlarını anlatmış hem de hâlâ ‘doğru dürüst konser salonu yok’ diye hayıflananlara okkalı bir cevap vermiş olmuş.

Sanata ve sanatçıya bunca değer veren, şehrin sanat hayatını gayet yakından takip ettiğini gösteren bütün belediye yöneticilerine ve Sayın Topbaş’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben ödüllerin ve hem sanata hem düğün dernek gibi kültürel etkinliklere hizmet eden merkezlerin sayısını arttırarak bu konuda daha çok büyük işler yapacaklarına inanıyorum. Yolları açık olsun.

Etiketler

Bir yanıt yazın