Akıllı Bisiklet Uygulamasını Sizler için Deneyimledik

İSPARK'ın Eylül ayında başlattığı yeni uygulaması "Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi" projesini Arkitera olarak sizler için bizzat yerinde görüp, uyguladık.

Dalyan’dan Kartal’a uzanan sahil aksı üzerinde istasyonların yer aldığı bu sistemi, Caddebostan sahilinde yer alan istasyonunda ben, Selin Biçer, Uğur Ceylan ve eski Arkitera çalışanlarından Pınar Koyuncu ile deneyimledik.

Ard arda sıralı pembe bisikletler – “Neden hepsi pembe renkte?” sorusu akıllara gelebilir – çok cazip görünse de kiralama işlemini yapabilmemiz için açıkçası biraz kafa yorduk. Kiralama işlemi ya abonman kartı ya da kredi kartı ile yapabiliyor, saati 2 TL karşılığında bisikletlerden birini kiralayabiliyorsunuz. Minimum kiralama süreniz 1 saat. Biz kredi kartı ile işlem yaparak, iki bisiklet kaptık ve Caddebostan sahilinde turladık. Kiralama işlemi gerçekleşirken, kredi kartınızdan bisiklet başına 50 TL bloke ediliyor. İşlem sonucu elinize bir makbuz geçiyor ve makbuzdaki kodu bisikletlerin yanında bulunan sisteme girerek kitli olan bisikleti istasyonundan çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca o bölgede kameralar mevcut. Kiralama işlemi yaparken ve bisikleti alırken izleniyorsunuz.

Bisikletler oldukça rahat ve kullanışlı. Sepet, ışık ve kilit gibi birçok aksesuar bisikletlerde yer alıyor. Ama unutmayın bisikletleri kiraladığınız süre bitimine kadar bu aks üzerinde yer alan herhangi bir istasyona kilitlemek zorundasınız.

Bir ulaşım aracı olarak da kullanabileceğiniz bu sistem ülkemize oldukça geç gelse de bisiklet severler için güzel bir deneyim yaşatıyor. Biz sizler için gittik ve denedik, gidip kiralamak ve pedal çevirmek size kalmış! Haydi İstanbullular pedallara kuvvet!

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın