Fikirtepe’de sözleşmeler iptal

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KC Group olayıyla ilgili "Cinlerimi tepeme çıkardı.

Riske girdim ama olay ortaya çıktı” dedi. Bayraktar, Boğaziçi ile ilgili ciddi talep ve baskı geldiğini de belirterek, “İleride kamu menfaati düşünülür ama tartmak lazım” diye konuştu. Bakan Bayraktar, TOKİ’yi 55-60 milyon lira zarar uğrattığını söylediği KC Group olayıyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Olayın gündeme getirilmesini istemeyenler olduğunu dile getiren Bayraktar, “Ben kendimi riske etmeseydim bu olay ortaya çıkmazdı. Herkes bana saldırdı” diye konuştu. Hürriyet’in manşetinden sonra Fikirtepe’de vekaletname veren 300 yakın kişinin sözleşmesini feshettiğini söyleyen Bayraktar, şu açıklamaları yaptı:

KİMSE ‘HELAL OLSUN’ DEMEDİ

“Bunu engelledik. Şeffaflığın, hesap verilebilirliğin önemi ortaya çıkıyor. Hep işin güzel tarafını göster, kusurları gösterme olmaz ki. Milletin de demesi lazım helal olsun bu adama. Hiç kimse öyle demedi bize. Herkes vurmaya başladı.”

BOĞAZ İÇİN BASKI VAR

Bayraktar, ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ ile ilgili ise şunları söyledi: “Bizim ne bakanlık olarak ne büyükşehir olarak İstanbul Boğazı ile ilgili imar çalışmamız yok. Vatandaş ya kamulaştır ya imarını ver diyor. Çok ciddi baskı var. O yazılarda taslaklar falan dolaşıyor. Ben ne bileyim birileri hazırlatıyor. Yoksa bizim ne resmi ne gayrı resmi bir çalışmamız yok.”

Dönüşüm için para yok

Kentsel dönüşüm için yapılan rantsal dönüşüm eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan Erdoğan Bayraktar, “Rantsal dönüşüm yapıyorsunuz diyorlar. Zaten paramız yok. Olan parayı kiraya vereceğiz. Gelir artıracak tedbirleri almamız lazım. 2-B gelirinin yüzde 90’ı verilecekti. Maliye Bakanı yüzde 90’ına kadar derken yüzde 1 de olabilir diyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın