Milyarderler Mars’tan…

Milyarder Elon Musk her zaman ilginç fikirleriyle öne çıkmış bir fikir adamıdır.

Bu adamın yaklaşık 2,4 milyar Dolar’lık piyasa değerine sahip Tesla Motors ve Paypal’ın kurucusu olduğunu biliyor muydunuz? Ha, bu arada uzay gemileri yaptığından da bahsetmiş olalım…

Musk, NASA tarafından kullanılan roketleri ve uzay araçlarını imal eden özel bir uzay nakliye şirketi olan SpaceX’in hem kurucusu hem de CEO’su olarak görev yapıyor. Beyefendinin bir hayalperest olduğunun altını tekrar çizmenin bir anlamı yok. Kısacası bir sonraki girişiminin bu dünyadan olmayacağı kesin! Musk basınçlı bir balonun içine Mars’ta dev bir koloni kurmayı planlıyor. Hırslı milyarder Kızıl Gezegen’deki inşa edeceği şehrin planlarını oluşturmaya başladı bile.

Musk Mars’taki şehrin 80.000 kişi konaklayabilir kapasitede olmasını istiyor. Mars’ta hayatın mümkün olup olmadığını görmek için tarihte ilk kez 10 cesur adamı her bir biletin 50.000 Dolar olduğu bir uzay yolculuğuna gönderecek. Hemen ardından sürdürülebilir balonu oluşturmak için inşaat araç ve gereçleri gönderilecek. Henüz Mars’a ayak basmamışken bile projenin tüm maliyetinin 36 milyar Dolar olacağı tahmin ediliyor.

Bu anlatılan size palavra gibi geliyor olabilir, ancak NASA’nın sadece Curiosity Rover’ın kızıl gezegene iniş yapabilmesi için 2,5 milyar Dolar harcadığını ve bu işin tam sekiz yıl sürdüğünü hatırlatmak isteriz. O parayı biriktirmek için gayet iyi bir süre gibi… Elon Musk deli olabilir ama milyarder küçük fikirleri ile zengin olmadılar!

Etiketler

Bir yanıt yazın