Mimar Emre Arolat’tan Bergama’ya Ziyaret

Bergama Belediyesi'nin hayata geçirdiği Bergama Kültür Merkezi projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Uzun yıllardır kentin hayalini kurduğu kültür merkezi projesinin mimarı Emre Arolat ve mimar Gonca Paşolar Bergama’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Aynı zamanda projenin kontrolörlüğünü de yürüten Emre Arolat Architechs (EAA) ekibi gerçekleştirdikleri ziyarette, kültür merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Bergama’daki önemli bir açığı giderecek projenin uygulama aşamalarını ilgiyle takip eden Arolat ziyarette, şantiye sahasını detaylı olarak inceledi, değerlendirmelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgi alan, görüş alışverişinde bulunan Arolat, projenin sorunsuz şekilde ilerlediğini, çalışmaların olumlu yönde sürdüğünü ifade etti.

Arolat ve Paşolar daha sonra Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda bir sunum gerçekleştirdi. Projeyi yürüten teknik ekibin ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in katıldığı sunumda projenin uygulanması konusundaki değerlendirmelerini paylaşan Arolat, ilerleyen günlerde yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla kritik eşiğin atlatıldığını belirten Arolat, ortaklaşa yürütülecek yoğun çalışmalarla projenin sorunsuz ve en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

KEYİFLİ BİR YAŞAM ALANI YARATILIYOR

Bugüne kadar hayata geçirdiği projeleriyle Ağa Han Mimarlık Ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazanan Emre Arolat’ın hazırladığı ve Bergamalılar’dan da tam not alan proje içinde; biri açık olmak üzere 3 adet sinema, kütüphane, çok amaçlı salon,otopark ve alışveriş birimleri bulunduracak.

Kentin uzun yıllardır hayalini kurduğu dev proje en kısa zamanda tamamlanarak kentin hizmetine sunulacak. Merkez, kentin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir kompleks niteliğinde olacak.

Projenin, kentin ekolojik, ekonomik, coğrafi ve sürdürülebilir özellikleriyle ilgili detaylı verilerin göz önüne alınarak hazırlandığını ifade eden Mimar Arolat; “Merkez, kentin tarihsel kimliğiyle örtüşecek, sahip olacağı nitelikleriyle göz dolduracak” dedi.

Arolat, “Proje, son hızla devam ediyor. Merkezdeki çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Önümüzdeki süreçte daha hassas ve detaylı çalışmalar gerçekleştirilecek” diyerek, çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini kaydetti.

Benzerleri arasında fark yaratacak projenin, uzun yıllar adından söz ettireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, projenin en kısa süre içerisinde tamamlanarak Bergamalılar’a keyifli bir yaşam alanı yaratacağını belirtti.

Bergama’ya klasik anlamda bir alışveriş merkezinden ziyade, çok yönlü bir merkez kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Gönenç, projenin kültürel anlamda önemli katmanlar taşıyan Bergama’nın sosyal ve kültürel yaşamına renk ve değer katacağını dile getirdi. Ziyaretin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Başkan Gönenç, Arolat ve ekibine teşekkür etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın