MEB Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru-Cevapları Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Ulusal Mimari Proje Yarışması hakkında idareye gelen sorular şu şekilde:

Soru 1: Ön seçim sonucu oluşan liste nereden duyurulacaktır?

Cevap 1: Ön seçim sonucu oluşan ve yeterli kabul edilenlerin toplu listesi İdarenin http://iegb.meb.gov.tr web sayfasında duyurulacaktır.

Soru 2: Bu yarışma hangi yönetmeliğe göre düzenlenmiştir?

Cevap 2: Bu yarışma “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” ilkeleri çerçevesinde düzenlenmiş olmakla birlikte, 08.09.2012 tarihli ve 2012/3682 sayılı “Eğitim Öğretim Tesislerinin Kiralama karşılığı yaptırılması ile Tesislerdeki Eğitim Öğretim Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik” hükümleri esas alınacaktır.

Soru 3: Bu yarışmada yeterlik alan yarışmacıları kim seçecektir?

Cevap 3: Yarışmada, yapılan başvurulardan yeterlik kriterlerine uygun olanlar, idare tarafından oluşturulan yeterlik komisyonunca belirlenecek ve toplu liste İdarenin http://iegb.meb.gov.tr web sayfasından duyurulacaktır.

Her bir proje için seçilecek olan 6 kişilik aday listesi ise yine, idare tarafından toplu liste içinden belirlenerek davet edilecektir. Her adayın bir projeye davet edilmesi prensibi benimsenmiştir.

Soru 4: Ön seçime katılabilmek için bir yarışma da ödül almak yeterli midir?

Cevap 4: Ön seçim şartnamesinin 5 nci maddesinde de belirtildiği üzere:

Aday yarışmacılardan:

– En az 10.000 m² kapalı alana sahip Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2012 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ de belirlenen 4 ve daha üst sınıfta bir yapının mimari uygulama projesini gerçekleştirmiş olmaları;

– Eğitim amaçlı bir yapının uygulama projesini tamamlamış olması;

– Ulusal veya uluslararası mimari proje yarışmalarında ödül, mansiyon veya satın alma almış olması;

– Eğitim tesisleri konusunda yayınlanmış akademik çalışmasının bulunması.

kriterlerinden en az birini sağlaması yeterlidir.

Soru 5: Yarışmada ödül almak yeterli ise yarışmada ödül alan 3 kişilik müellif ekipten sadece birisi olarak bu başvuruda bulunabilir miyim?

Cevap 5: Büro tescil belgesi sahibi olan ve yarışmada ödül kazanan iş ortaklarının her biri kendi adına katılabileceği gibi iş ortağı olarak ta katılabilir.

Soru 6: Eğitim kampüsleri mimari proje yarışması ön seçim ilanınızda 4. maddenin e şıkkında ve son cümlesinde yarışmacıların ad, soyad, telefon, faks, e-posta ve açık adreslerini yarışma raportörlüğüne kaydettirmeleri ve şartnameyi aynı yerden alabileceğimiz yazmaktadır. Fakat aynı şartnamede 5. madde de ise yarışmaya katılmak isteyenlerin belge dosyalarını M.E.B. İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı´na belirtilen saat ve tarihe kadar elden veya posta ile teslim edilebileceği yazılmıştır. Ekip olarak Şehir dışından katılacağımız için şartnameyi internet adresinden indirip gerekli evrakları 26.12.2012 saat 17.00 a kadar posta yolu ile iletebiliyormuyuz?

Cevap 6: Ön seçim ilanında da belirtildiği üzere “… şartname alıp isim ve adreslerini yarışma raportörlüğüne kaydettirmiş olmak” bir şart olarak konulmuş olup internet ortamından alınabilen şartnameye uygun ön seçim başvuru zarfının teslim edildiği gün de kayıt yaptırıp ön seçim zarfını elden idareye teslim etmesi de mümkündür.

Soru 7- Ön seçmeli olarak kurumunuz tarafından açılmış olan yarışmanın şartnamesinde ön seçim kriterleri için istediğiniz belgelerin Fotokopi olarak verilmesi halinde belgeler kabul edilecek mi? Yoksa noter tasdikli kopyalarını mı yollamalıyız?

Cevap 7- Ön seçim kriteri olarak istenilen belgelerin fotokopi olarak da verilmesi yeterli kabul edilecek olup idarenin bu belgelerin aslını istemesi halinde ibraz edilmesi şarttır.

Etiketler

Bir yanıt yazın