Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde İletişim Teknolojileri ve Marka Firmaların Rolü Konuşuldu

Deprem riski ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan ülkemizi çok ilgilendiren "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi", 7 Aralık’da İstanbul Harbiye Askeri Müze’de yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra ULI, İNDER, TİMFED gibi sektörel derneklerin de destek verdiği zirvenin ana sponsorluğunu Şeker Finans, İnanlar İnşaat, DAP Yapı ve AVEA üstlenirken, platin sponsorluğunu Teknik Yapı Holding üstlendi. Ayrıca CNN Türk medya ve Hürriyet Gazetesi basın sponsorluğunu yaptı.

Kentsel dönüşümü “İletişim Teknolojileri ve Kentsel Dönüşüm” bağlamında ele alan firmalardan AVEA adına konuşma yapan AVEA Ankara Kamu ve Bölge Satış Direktörü Mehmet Işık, mobil katılımın getirdiği teknolojilerin kullanılacağı bir dönüşüm sürecinin çok daha verimli olacağını vurgulayarak her türlü süreci mobil olarak izlenebilen bir kent sisteminin yararlarından bahsetti. Bu anlamda “Mobil Belediyecilik Uygulamaları”, “Deprem Erken Uyarı Sistemi”, “QR Code ve Arttırılmış Gerçek Uygulamalar ile Bilgi Paylaşımı” gibi ana başlıklar hakkında örneklemeler sunarak daha kaliteli bir kentsel dönüşüm için neler yapılabileceği hakkında bilgilendirme yaptı.

NFC teknolojisinin toplu ulaşımı daha kolay takip edebilme, mobil billet kullanabilme gibi avantajlarından bahsetti. Mobil iletişim altyapısının kentsel dönüşümle birlikte kurgulandığında, baz istasyonlarının planlı bir şekilde yapıldığı, kent estetiğini bozmayan bir kentsel alan yaratılabileceğini söyledi.

“Kentsel Dönüşüm Sürecinde Marka Firmaların Önemi” çerçevesinde konuşma yapan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, kentsel dönüşüm önündeki en büyük engellerden olan mülkiyet sıkıntılarını, vekaletname problemlerini, “Fikirtepe Kentsel Dönüşüm” sürecinde yaşamış olduğu olaylarla anlattı. Başarılı bir dönüşüm için adaların birleşmesi ve bir kooperatife devredilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Böylece firmaların kentsel dönüşüme destek verebileceğini söyledi.

Kentsel dönüşümün en önemli ayağının depremsellik açısından dönüşüm olduğunu söyleyen İnan, sonrasında estetik ve tarihsel dönüşümün önemini vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın