Kuzey Işıklarının Altında

Kuzey Işıklarının Altında

Yıldızların altında romantik bir gece geçirmek büyük bir zevk, peki ya kuzey ışıklarını cam tavanlı bir Eskimo evinden izlemek?

Finlandiya’da, Urho Kekkonen Ulusal Parkı’nın yanında, bakir doğanın içinde konumlanan 20 termal cam igloyu bünyesinde barındıran Hotel Kakslauttanen, kutuplarda kuzey ışıklarının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olma özelliğine sahip. Işık kirliliğinin olmaması sayesinde gökyüzünde her gece milyonlarca yıldızın tüm parlaklığıyla ortaya çıktığı, seyrek ağaçların arasında yer alan bu bölgeden, kışın en yoğun yaşandığı aylarda kuzey ışıklarının olağanüstü görüntüsünü izlemek mümkün.

Duvarlar ve tavanda kullanılan camın termal özelliği, igloları kutupların şiddetli soğuğundan koruyarak sıcak bir iç mekan yaratıyor. Aynı cam yüzeylerin buzlanma önleyici özelliği ise dışarıdaki hava -28 dereceye düşse bile temiz, açık ve panaromik bir görüntüye olanak tanıyor. İki kişilik iglolar çok fazla enerji harcamadan verimli bir şekilde ısınmayı sağlayabilmek için optimum ölçülerde tasarlanmış. Otel ayrıca dünyanın en büyük Fin Hamamı’nın yanı sıra, her sene yeniden inşa edilen buzdan yapılmış bir restoran, bar ve şapeli de bünyesinde barındırıyor.

Dünyanın yedi harikasından biri olan kuzey ışıkları, dünyanın manyetik alanı ile güneşten gelen gaz halindeki yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal, renkli ışıklardır. Bu ışıklar Ağustos’tan Nisan ayına kadar görülebilir olmasına karşın en iyi izlenebildiği zamanlar kış aylarının karanlık geceleridir.

Etiketler

Bir yanıt yazın