Adobe’nin Binası Photoshop Gerektirmez

Tasarımlarınızda onun ürünlerini kullandınız. Belki onun ürünlerini kullanarak projenizi geçtiniz. Peki Adobe'nin kendi dünyası nasıl tasarlandı?

Tasarım konusunda rakipsiz firma Adobe’nin yeni binası, kurumsal yaratıcı kimliğini yansıtan dış hacmi ve çağdaş iç mekan tasarımıyla herkesin merak konusuydu.

Ürünleriyle tasarımcıların gözbebeği olan firma, son dönemde diğer büyük şirketlerin kurumsal kimlik çalışmalarına mimari ile hız katmasının gerisinde kalmak istemedi.

WRNS Studio tarafından tasarlanan binanın, iç mekan tasarımı ise Rapt Studio tarafından yapıldı. Duvarların büyük grafitiler ve murallar ile kaplanması için sokak sanatçısı El Mac ve dövmeci Mike Giant ile çalışıldı.

Binanın içerisine girecek olursak, Rapt Studio’nun tasarımda çalışanların vakit geçirebilecekleri, kendilerini ifade edebileceleri alanlar var. Tasarımda yaratılan büyük geniş avlu ile bireysel çalışma psikolojisinden uzaklaşıp, biraraya gelme ve toplanma hissini kuvvetlendirirken, farklı alanlarda kümelenmiş oturma grupları esnek dinlenme bölümlerinin oluşmasını sağlamış. Kafede sunulan ürünler sizi patlayıncaya kadar doyururken eğer sağlıklı bir yaşam istiyorsanız binanın içerisinde yer alan tam teşekküllü basketbol sahası, spor salonu, kaya tırmanış duvarını da kullanmak mümkün. Hayır, eğlenceye devam ama az hareketle diyorsanız, oyun odası, masa tenisi sahası da yine Adobe’nin çalışanlarına sunduğu seçenekler arasında.

Mimarlığın çalışma alanlarındaki verimi arttırdığına dair bilinç arttıkça bir de kurumsal kimlik yaratma yarışı sürdükçe bizler güzel mimarlık örnekleri görmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın