Deniz uçağında sona gelindi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım yelpazesine karayolu, demir yolu ve deniz yolunun ardından şimdi de havayolunu ekliyor. Gemlik ile İstanbul Haliç arasında başlatılacak deniz uçağı seferlerinde yer hizmetlerinin verileceği Gemlik Limanı’ndaki terminal b

Bursa’nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda kent içi ulaşımın yanında deniz otobüsleri ile şehirlerarası ulaşımda da yeni bir dönem başlatan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gemlik ile İstanbul Haliç arasında deniz uçağı seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Haliç’ten Türkiye’nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik’te yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmesi üzerine başlatılan hazırlıklarla son aşamaya gelindi. İstanbul – Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik’teki yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalarda düzenleme çalışmaları BURULAŞ tarafından sürdürülürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Gemlik Haliç 20 Dakika

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa – İstanbul arasında başlatılan deniz otobüsü seferlerine ilginin her geçen gün arttığını belirterek, yine vatandaşlardan gelen talepler üzerine hazırlıklarını başlattıkları deniz uçağı seferleri için de artık son hazırlıkların yapıldığını vurguladı. Yer hizmetlerinin verileceği Gemlik İskelesi üzerindeki iki binanın Büyükşehir Belediyesi’nce kiralandığını ve binalardaki bakım çalışmalarının Burulaş tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Onaylarla ilgili çalışmalar tamamlandığında en geç bir ay içinde seferleri başlatmış olacağız. 19 kişilik uçaklarla Gemlik’ten 15-20 dakikalık bir yolculukla Haliç’e ulaşılacak. Haliç zaten İstanbul’un merkezi, oradan istediğiniz her noktaya ulaşmak mümkün. Yolcularımızın Gemlik’e ulaşımı ve İstanbul dönüşü kent merkezine bağlantıları ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Deniz uçağı seferlerinin şimdiden hem Gemlik’e hem de Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın