Koç’un çağdaş sanat müzesi Dolapdere’de

Kuracağı çağdaş sanat müzesi için bir süredir yer arayışında olan Koç Vakfı, nihayet Dolapdere'de bir bina buldu.

Koç Vakfı, çağdaş sanat müzesini Dolapdere’de yapılacak bir binada kuracaklarını açıkladı. Akşam gazetesine konuşan Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, müzenin 2016’da açılacağını söyledi. Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre Vehbi Koç Vakfı, Dolapdere’deki bir binayı yıkıp yerine müze inşa edecek. Yıldırım’ın “Modern bir sivil mimari projesi olarak da İstanbul ‘a önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz” diye anlattığı müze binasının mimarisiyle de dikkat çekmesi bekleniyor. Müzede vakfın 2007’den bu yana oluşturduğu çağdaş sanat koleksiyonu sergilenecek.

Bir süredir kuracakları çağdaş sanat müzesi için bina arayışını sürdüren Koç Vakfı’nın müzeyi Haliç ‘teki tersanelerden birinde açacağı konuşuluyordu.

Vehbi Koç Vakfı, Türkiye ‘nin ilk özel müzelerinden olan Sadberk Hanım Müzesi’nin de sahibi. Eski eserlerin sergilendiği Sadberk Hanım’ın da Sarıyer’deki yerini bırakıp kent merkezine taşınması bekleniyor. Çağdaş sanat ve eski eser müzelerinin aynı binada olması da sanat dünyasındaki söylentiler arasında. Vehbi Koç Vakfı, İstiklal Caddesi’ndeki galeri Arter’i de bünyesinde bulunduruyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın