Sıradanlıktan Farklılığa

Kore asıllı mimar Jeong Hoon Lee, Güney Kore'nin Namhee bölgesinde bulunan bir evin renovasyonunu yakın zamanda tamamladı.

Kırmızı tuğla ve ahşap evlerden oluşan kırsal muhitte bulunan bu yeni biçim, tasarımıyla özgün bir kimlik hissi oluşturmayı ve yoğun orman dokusuyla yapı arasında güçlendirilmiş bir ilişki kurmayı hedefliyor.

Renovasyon dahilinde, binanın orjinalinin devamı şeklinde dışarı doğru çıkarılmış hacimler ile, geniş bir giriş terası düşünülmüş. Bu teras, yapının önüne eklenen ve yeşil elemanları tasarıma daha çok dahil etmeyi amaçlayan küçük bir bahçenin etrafını saran rampayla birlikte, tuğlanın yeniden yorumu ve ahşap zemin kullanımıyla yukarı kaldırılmış. Tasarıma daha yoğun bir estetik karakter sağlayan eğik metal çerçeve ise, ağ şeklindeki alüminyum panjur sistemini tutma görevini üstleniyor. Bu sistem, yapının mahremiyet eşiğini korurken aynı zamanda serbest hava dolaşımına izin veriyor ve gün ışığını süzmeye yarıyor. Örgü sistemdeki delikler yer yer aralıklar oluşturarak, bina sakinlerininin yöreye özgü peyzajla bağlantı kurmalarına olanak veriyor. Mutfak alanına eklenen çatı pencereleri ve ulaşılabilen bir çatı terası tasarımı hariç, iç mekanın büyük kısmı ise dokunulmadan bırakılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın