Dünyanın En Mutsuz Oteli: Size Evsiz Deneyimi Yaşama Şansı Sunuyor

Bugünlerde otellerin müşteri çekebilmek adına her yola başvurmalarına ve bunun için tüm pazarlama hünerlerini kullanmalarına alıştık ama İsveç Gothenburg'da bulunan Faktum Otel'in arkasındaki konsept bunun çok daha ötesinde: bu otelin odaları yok!

Geceliği 100 İsveç Kronu (16 $ civarı) talep eden otelin internet sitesi, ziyaretçilerine evsizlere korunak olan acımasız şehir noktaları boyunca kılavuzluk edip, onları “konaklamaları”nın keyfini çıkarmaya davet ediyor.

Otelin “oda”larından birinde şu yazıyı okuyabilirsiniz: “Şehrin muhteşem manzarasına sahip oldukça değerli bir konumda bulunan Slottsskogen, sıradanın dışında bir yaşam imkanı vadediyor.” Otelin bu seçenegindeki “oda” kasvetli ağaçlık bir alanın ucunda, terk edilmiş bir terasın üzerindeki bir çift banktan oluşuyor. Diğer seçenekler ise bir köprü altında, rıhtım üzerinde, terkedilmiş bir fabrika içinde ve hatta “kışın donup buz pistine dönen” bir stadyumda yer alabiliyor.

İsveç hayır kurumu ve dergisi Faktum’un girişimi olan bu otel projesi, sokaklarda yaşayan insanlara dikkat çekmek için hayata geçirilmiş. Otel icin yer ayırma ücreti olarak tahsil edilen bu küçük bağış miktarını kendiniz ya da bir arkadaşınız icin verebilirsiniz; fakat yolun sonuna kadar gitmek isterseniz, parasını ödediğiniz “oda”nın soğuk İsveç havasında tadını da çıkarabilirsiniz! Toplanan bu bağışlar ise, evsizler tarafından sokakta satılan süreli bir yayın olan Faktum dergisinin hayır işlerini desteklemek icin kullanılıyor.

Faktum’un internet sitesindeki bilgiye göre, bu örgütlenme evsizlik ve sosyal dışlanma ile ilgili farkındalık oluştururken, evsizlere de iş olanağı sağlıyor. Faktum’un bu görev için ifadesi şöyle: “Satıcılık işi sorumluluk ve daha iyi bir sosyal ortam icin olanak getiriyor. Bu tür şeyler bir ev ya da bu durumda bir hayat satın almaya calışırken önemli.” Proje ayrıca internet sitesi ve yer ayırma sistemini kuran medya ajansı Forsman & Bodenfors tarafından da destekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın