Eski Hapishane Otele Dönüştürülürse…

Hollanda'da yer alan 19. yüzyıldan kalma bir cezaevi, konuklarına, eskiden hücre olarak kullanılan odalarda uyuma imkanı sunan bir butik otele dönüştürülmüş.

1863 yılında hizmete başlayan Reormond’daki “Het Arresthuis Hapishanesi” 2007 yılında kapılarını kapatana kadar yaklaşık 150 yıl kullanılmış. Hollandalı otel grubu Van der Valk tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ile 150 tutuklu hücresi, eski hapishane koridoru olan bir salona açılan 40 otel odasına dönüştürülmüş.

Revizyona uğrayan odalar tamamen modern mobilyalar kullanılarak yeniden tasarlanmış ve yenileme yapılırken yapının geçmişine bir saygı olarak odaların orijinal hapishane kapıları korunmuş. Otelin 4 adet özel süitine, gardiyan, avukat, hakim ve müdür odası isimleri verilmiş.

Hapishanenin iç avlusu günümüzde zeytin ağaçları ile çevrelenmiş bir kafe olarak hizmet veriyor. Otel tüm bunların yanı sıra konuklarına, sauna, bitki bahçesi ve özel otel barının da dahil olduğu pek çok olanak sunuyor.

2011 yılında açılan “Het Arresthuis Hotel”, hapishaneden dönüştürülen otellerin ilk örneği değil. Bu tarz bir uygulamayı daha önce açılmış İngiltere, Oxford’da bulunan Malmasion Otel ve Lucerne İsviçre’de bulunan Jailhotel Lowengraben’de de görmek mümkün.

Etiketler

Bir yanıt yazın