Makinelerin Yükselişi

Makinelerin Yükselişi

Institute for Computational Design and Construction (ICD) öğrencileri ve Institute of Building Structures and Structural Design (ITKE), birlikte robotlar tarafından dokuması yapılan karbon ve cam elyaf kompozitten yapılma bir pavyona imza attı.

Yapının gelişimi sırasında malzemeye ve mimarlıkta yeni inşaat bileşikleri için araştırmaların kaynaklarından eklembacaklıların dış kabuklarının morfolojik ilkelerine odaklanıldı.

Sahadaki barınağın montajı dış bir 7. ekseni olan 6 eksenli bir robot tarafından yapıldı. Sürecin bir parçası olarak malzemeler reçine içinde çözüldü, sentetik polimer banyosundan geçirilerek robot tarafından konumlarına yerleştirildi.

Lif sarmallama sürecinin tamamlanmasının ardından lif-reçine karışımının sertleşmesinin sonrasında geçici çelik çerçeve sökülüp kaldırıldı. Otomatik olarak dokunmuş yer yer farklılaştırılmış yapı 4 mm kalınlığında incecik bir kabuğu oluşturdu.

Proje ekibi: Prof. Achim Menges (ICD), Prof.Dr. Jan Knippers (ITKE)

Konsept gelişimi: Manuel Schloz, Jakob Weigele

Sistem geliştirme ve gerçekleştirme: Sarah Haase, Markus Mittner, Josephine Ross, Manuel Schloz, Jonas Unger, Simone Vielhuber, Franziska Weidemann, Jakob Weigele, Michael Preisack ve Michael Tondera’nın desteği ile Natthida Wiwatwicha

Bilimsel gelişme ve proje yönetimi: Riccardo la Magna (Yapısal tasarım), Steffen Reichert (Detay tasarımı), Tobias Schwinn (Robotik üretim), Frédéric Waimer (Fiber kompozit teknolojisi ve yapısal tasarım)

Etiketler

Bir yanıt yazın