‘Nüfusuna göre en az cami İstanbul’da’

Diyanet işleri açıkladı...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, nüfus oranları dikkate alındığında camisi en az olan ilin İstanbul olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan camilerin dernek başkanlarıyla, İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen “Avrupa Yakası Cami Dernek Başkanları İstişare Toplantısı”nda bir araya geldi. Fırat Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Görmez, “Konya’da 3 bin cami var, Kastamonu’da da 3 bin cami var. İstanbul’da da 3 bin cami var. Nüfus oranları dikkate alındığında camisi en az olan ilimiz İstanbul’dur” dedi.

’15-20 MİLYON KİŞİ CUMA NAMAZI KILIYOR’

Türkiye’de 15 ile 20 milyon arasında kişinin cuma namazı kıldığını söyleyen Görmez, “Bu zenginliğimizdir. Biz hamd ediyoruz. Bu insanların üçte biri cuma namazını yer bulamadığı için sokakta kılıyor. 85 bin cami var. Doğru, ama bunların 60 bine yakını köy camisi. Nüfusun yüzde 25’i köylerde yaşarken, camilerin ise yüzde 75’i köylerde bulunuyor. Nüfusun yüzde 75’i şehirlerde yaşarken, camilerin yüzde 25’i şehirlerde bulunuyor. Bunları göz önünde bulundurmak zorundayız” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın