Açık Havada Oturma Odası

Sao Paulo'nun dışındaki bir gölün kenarında yer alan ev için açık havada oturma odası yaratmak isteyen Brezilyalı Studio Arthur Casas Mimarlık, duvarın içine doğru kayan camdan paneller yaptı.

Casa Itu olarak adlandırılan bu yapı, iki çocuklu genç aile için uygun bir ev. Bina iki kat yüksekliğinde fakat odaların çoğu uzun L tipi bir plan yaratmak için zemin kata yerleştirilmiş durumda.

Studio Arthur Casas, yapı için kum rengi tonlarında topraksı malzemeler ve Brezilya’dan gelen tik kerestesi kullandı. Bu malzemeleri ev ve evi çevreleyen manzara arasında bir ilişki yaratmak için tercih ettiler.

Oturma odası iki tarafı da bahçeye açılacak şekilde planın dış köşesinde yer alıyor. Oturma odasının yanına ahşaptan bir çardak çıkılmış. Bir de bunlara uyumlu açılır-kapanır bir güneşlik bulunuyor. Destekleyici bir kolon ise iç kapılardan birinin gövdesinin arkasına gizlenmiş durumda.

Mimarların yüzme havuzu inşa ettikleri yerde bulunan yükseltinin arka köşesine dek ahşap döşeme uzanıyor. Buradan çatıdaki diğer terasa ulaşma olanağı sağlayacak şekilde bir merdiven çıkıyor.

Eve giriş, oturma odasının arkasında, iki çıkıntının kesişim noktasına konumlandırılmış durumda. Sağ tarafta binaya uyumlu, taştan yer döşemesiyle verandaya doğru genişleyen bir yemek odası var. Buradan yukarıdaki misafir odasına uzanan bir merdiven bulunuyor. Bunun dışındaki yatak odaları ise evin diğer köşesinde bulunuyor.

Studio Arthur Casas – Casa Itu from Studio Arthur Casas on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın