Henry Sanoff Demokratik Tasarım Sürecini Anlattı

Katılımcı tasarım alanının kurucularından Prof. Henry Sanoff, Kadir Has Üniversitesi'nin davetiyle İstanbul'a konuk oldu.

Katılımcı tasarımın öncü isimlerden olan Henry Sanoff, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün davetlisi olarak 25 Mart Pazartesi günü Galata Salonu’nda kendi mimari deneyimlerinden ve katılımcı tasarım süreçlerinden bahsettiği bir konuşma gerçekleştirdi.

Sanoff, demokratik tasarım kavramının, mimari yapıyı yaşayacak, onu her detayıyla kullanacak kişi ve grupların katılımı ve süreçteki katkıları, beklentileri, olumlu ve olumsuz mevcut durum değerlendirmeleriyle gerçekleştirilmiş bir tasarım süreci anlamına geldiğini belirtti. Farklı dillere çevrilmiş birçok kitap ve sıklıkla referans verilen makaleleri ve birçok prestijli akademik ödülün sahibi olan Sanoff, inandığı mimari anlayışla tasarladığı eğitim yapılarını ve tasarım süreçlerini anlattı. 

Sanoff, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri ile beraber bir katılımcı çalıştay gerçekleştirdi ve stüdyo kritiğine de katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın