Urla İçmeler Proje Yarışması’nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Urla Belediyesi'nin düzenlediği, İçmeler Sahil Düzenlemesi Ulusal Öğrenci Kentsel Tasarım Proje Yarışması kolokyum ve ödül töreni Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere Urlalılar büyük ilgi gösterdi.

Tören, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun konuşmasıyla başladı. İlçenin her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “İlçemizin gelişiminin sağlıklı, planlı ve nitelikli olması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu bağlamda üniversitelerimizle işbirliğinin büyük önem taşıdığının farkındayız ve bu bilinçle ortaklaşa çalışmaları devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından Jüri Başkanı Prof.Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş başta olmak üzere jüri üyeleri Prof.Dr. Hülya Koç, Doç.Dr. Semahat Özdemir, Doç.Dr. Deniz Güner, Doç.Dr. Şebnem Gökçer Dündar, Yrd.Doç. Dr. Ebru Yılmaz, Dr. Ülkü İnceköse ve Arş. Gör. Nur Sinem Özcan’a teşekkür belgesi sundu.

Teşekkür belgelerinin sunumunun ardından kolokyuma geçilerek yarışmaya katılan projeler değerlendirildi. Jüri Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, son yıllarda yapılan bu tür proje yarışmaları arasında katılan projeler açısından oldukça nitelikli bir yarışma olduğunu ifade ederek, “Yarışmaya katılan projelerin acemi yanlarının bulunmasına rağmen güzel, yaratıcı ve cesur projeler vardı. Geleceğin kentsel tasarımcılarının ülkemize nitelikli projeler kazandıracaklarına inanıyoruz” dedi. Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı kolokyumu ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birincilik ödülünü Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Burak Bakö ve Elif Nur Özcan kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Nedim Öz, Ahmet Arif Kaplan, Hazal Çağlar ve Celal Coşkun’un ikincilik ödülüne layık görüldüğü yarışmada üçüncülük ödülünü Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Eda Kalkan ve Hilal Memiş aldı. Yarışmada ayrıca Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 2012 güz yarıyılı mezunu Nurhak İnan Karaçay ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 4. Sınıf öğrencileri Hüseyin Öztürk, Volkan Barbaros ve Neşe Yücesoy’un hazırladığı projeler jüri özel ödülüne layık bulundu.

Yarışmada birinci olan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Burak Bakö ve Elif Nur Özcan, bu başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Projemizi insanları denizle aracısız buluşturma ekseni etrafında bölgenin var olan potansiyellerinin üzerine giderek hazırladık. Çünkü, yarışmaya hazırlık safhasında kendi aracımızla Alsancak’tan yola çıktık ve yarışmaya konu olan İçmeler bölgesine gelene kadar denizle buluşamadık. O nedenle insanları denizle buluşturmak istedik” dediler.

Uzun bir geçmişe sahip olan İçmeler bölgesinin potansiyelleri ile değerlendirilip yeniden kentlilere kazandırılması, bölgenin canlandırılması, çekim merkezi haline gelmesi amacıyla düzenlenen proje yarışmasıyla, Torasan Mahallesi’nden başlayıp Çeşme-İzmir otoyol çıkışının İçmeler yolu ile kesiştiği alan arasında toplam 293 bin 525 metrekare alan düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın