Hamamdan kültür merkezine

Bursa’da 30 yıl önce kaderine terk edilen ve restore çalışmasıyla ayağa kaldırılan 520 yıllık tarihi İncirli Hamamı, kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Molla Fenari’nin torunu Alaaddin Ali Bey tarafından yaklaşık 520 yıl önce yaptırılan, yangınlar görüp, tekrar tekrar onarıldıktan sonra bir dönem tütün deposu olarak kullanılan ve 1985 yılından bu yana tamamen kaderine terk edilen tarihi hamam, restorasyonun ardından gündüz orijinal mimarisi, gecece ışıklandırma sistemi ile Yıldırım’ın en ayrıcalıklı mekanı haline getirildi.

Yıldırım ilçesinin en hareketli caddelerinden İncirli Caddesi üzerinde yer alan tarihi hamamda açılış öncesi devam eden son hazırlıkları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’tan bilgi aldı. Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk’in de katıldığı inceleme gezisinde konuşan Başkan Altepe, Bursa’da kültür ve medeniyetlerin izlerini ortaya çıkartmaya devam ettiklerini söyledi. Yıldırım ilçesine kimlikli, ayrıcalıklı bir kültür merkezi kazandırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Yüzlerce yıllık eserler, bu şekilde eski işlevselliklerini farklı alanda da olsa yeniden kazanıyor. İncirli Hamamı da; bahçedeki müştemilat binası, avluları ve bahçesiyle birlikte bölgenin nabzının attığı güzel bir doku olarak hizmete alınmış olacak. Burada, mesleki eğitimler başta olmak üzere sosyal ve kültürel aktiviteler, sergiler düzenlenecek. Hem Yıldırım’a hem de Bursa’ya büyük bir değer katmış olacak. Son hazırlıkların yapıldığı tarihi hamamı kısa süre içinde hizmete açacağız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın