Japonlar’ın “Mucize Çam”ı Anıtsal Bir Heykele Dönüştürüldü

“Mucize Çam” Japonlar için iyileşme ve toparlanma göstergesi olarak, iki yıl önce gerçekleşen afetin ardından anıtsal bir ağaç heykel olarak yeniden inşa edildi.

İki yıl önce gerçekleşen Japonya Depremi ve ülkenin kıyılarını vuran tsunami, bölgede tarif edilemez büyüklükte bir hasara yol açtı. Depremin mağdurlarından biri de, şiddetli zemin sarsıntılarının ve sonrasında oluşan büyük dalgaların etkisiyle yok olan, Iwate şehrinin Rikuzentakata bölgesinde yer alan eski bir ormandı. Ormanda yer alan 70.000 ağacın arasından sadece tek bir ağaç yıkılmaktan kurtulmayı başardı. Bölge halkı tarafından “Mucize Çam” olarak adlandırılan, tarihin en büyük doğal felaketlerinden birine karşı koymayı başarmış bu ağaç, Eylül 2012’de selin neden olduğu tuzun yüksek toksik seviyesine yenik düşerek yok oldu.  

Şimdilerde ise, yaklaşık 26 metre uzunluğundaki bu mucizevi ağaç anısına yapılan bir heykelin, felaketin ikinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek bir etkinlikle ziyaretçilere açılması bekleniyor.  

Bir inşaat iskelesinin ardından görünen çalışma, gövde ve dallardan alınan plastik kalıplar ve ağacın yapraklarının bir canlandırması olan çelik iğneler kullanılarak hazırlanmış. 1,4 ton ağırlığındaki heykel, Edo Dönemi’nde ekilen, 1896 ve 1933 ‘de gerçekleşen tsunamilere karşı koyan “Mucize Çam”ın eskiden tam olarak bulunduğu nokta üzerine inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın