Arabayı Bırak Bisikletle Devam Et

İspark akıllı bisiklet uygulamasını yeniden hizmete soktu. Uygulama Kadıköy - Kartal arasında 10 istasyon ve 100 bisiklet ile hizmet verecek. Vatandaşlar 1 saatine 2 TL, 2 saatine 3 TL ücret ödeyerek bisikletleri kullanabilecek.

İspark, geçen yıl başlattığı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Akıllı Bisiklet Kiralama Projesi’ni 3 Mayıs itibari ile yeniden hizmete soktu. Kadıköy – Kartal arasında 10 istasyon ve 100 bisiklet ile İstanbullulara hizmet veren bisiklet kiralama sistemiyle sahil bandındaki vatandaşların kısa mesafeli yerle giderken trafiğe takılmaması hedefleniyor.

Saati 2 TL

Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler bu sistem sayesinde istedikleri İsBike istasyonlarından bisiklet kiralayabilecek. Vatandaşlar, bisikletleri 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL ücret ödeyerek kullanabilecek.

Şehir içi ulaşımda alternatif bir araç olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik ‘Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunuyoruz. Kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız’ dedi.

Kiralamak çok basit

Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severler, kiralama terminalinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak önce üye olup sonra da kredi kartı ile sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabilecek. GPS teknolojisi sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri de kontrol altında olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın