Başbakan 3. Aşkını Açıkladı

Avrupa’ya gidecek öğrencilere ‘insan hayalleri peşinde koşarsa gerçekleştirebilir’ nasihatı veren Başbakan Erdoğan, hayallerinin tek tek gerçekleştiğini söyledi. Marmaray, tüp geçit projelerini anlatan Erdoğan, üçüncü aşkı olarak 3. köprüyü gösterdi.

İnsanın hayalleri peşinden koşarsa onları gerçekleştireceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a yapılacak üçüncü köprüyü ‘üçüncü aşkı’ olarak niteledi. Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Erasmus Projesi açılış programı kapsamında 200 öğrencinin Avrupa’ya uğurlanması ile ilgili Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan, 2013 yılı içerisinde Ulusal Ajans programlarıyla 70 bin kişiyi Avrupa ülkelerine göndermeyi planladıklarını aktararak, “Bu ivme sayesinde Türkiye Ulusal Ajansı, bütçe büyüklüğü bakımından 33 ülke arasında Almanya ve Fransa’nın ardından üçüncü sıraya ulaştı” dedi.

Marmaray 4 yıl önce biterdi!

Hayallerin peşinden koşulursa o hayallerin gerçekleştirebileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Burada hayallerinin peşinden koşup, onları gerçekleştirmenin yollarını arayan kardeşlerimi özellikle tebrik, takdir ediyorum. Ben de bu hayalleri kuranlardan biriydim. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman hayallerim vardı. Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunların en önemlilerinden biri, ‘Şu Marmaray’ı yapamadılar. Ama bu Marmaray’ı biz yapacağız’ dedik ve inşallah 29 Ekim’de Marmaray’ı açıyoruz… Eğer bizi yargı engellememiş olsaydı 4 yıl önce biz burayı açıyorduk. Bitmedi, onun güneyinde bir de otomobil geçişi olan çift tüplü yine Boğaz’ın altından bir geçiş daha yapıyoruz. 2015’te de onu açacağız.

Temelini 29 Mayıs’ta atıyoruz

Bir üçüncü aşkım daha vardı; o da Boğaz’a üçüncü köprüyü kurmak. O da bize nasip olmalıydı diyorduk, şimdi üçüncü köprünün temelini atmaya hazırlanıyoruz, 29 Mayıs’ta temelini atıyoruz. Bitmedi, bu salon şahit. 100 milyon yıl kapasiteli dünyanın belki de bir numaralı havalimanını yapacağız demiştik. Herkes bize gülüyordu. O medyada gülüyordu. Buyurun biz para da vermiyoruz üstelik para alıyoruz.” Erdoğan “Galataport’u engellediler. Engelledikleri için yapamadık, bugüne sarktı. Ancak şimdi onu da yapacağız” diye konuştu.

Kanal İstanbul’a talepler geliyor

Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul projesine de değinerek, bazı dostlarının bile “Sayın Başbakanım bunu nereden yapacaksınız, bu nasıl olacak” dediğini aktardı. Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda talepler gelmeye başladı. Kanal İstanbul’u da yapacağız, hem de 42 km uzunluğunda inşallah 500 metre civarında eniyle. Şimdiden çok fazla da teferruata girmiyorum. Çünkü ihalenin öncesinde ve sonrasında çok güzel bir animasyonla bunu tanıtacağız. O zaman inanıyorum ki tüm milletim, 76 milyon böyle bir kanala sahip olacağımız için ayrı bir mutluluğu yaşayacak. Artık Panama Kanalı varsa, Süveyş varsa hepsinin ötesinde Kanal İstanbul var diye yürüyecekler.”

Etiketler

Bir yanıt yazın