“i am @Foursquare New York Office”

Yer bildirimi yapmanızı sağlayan sosyal medyanın krallarından Foursquare'in New York ofisi, kullanıcılarının "check in" yaparak kazandığı rozetlerin temalarıyla bezenmiş odalarla dolu!

Foursquare’in kurucularından ve aynı zamanda şirketin CEO’su da olan Dennis Crowley ve Operasyon Müdürü Derek Stewart, iç mekan tasarımları yapan Designer Fluff’tan Audra Canfield ile birlikte çalışarak web sitesinin tarzıyla uyum sağlayan eğlenceli ve rahat bir çalışma ortamı yarattı.

Tasarım ekibi her toplantı odası için farklı bir rozetten ilham aldı. Yollarını bulmaya çalışan şirket çalışanlarına yardımcı olmak için her odanın giriş kapısının üzerinde asılı birer rozet bulunuyor.


The Swarm ve The Socialite

Bu odalardan biri “The Swarm” rozetini temsil ettiği için arı kovanı biçiminde tasarlanmış. Duvarlarının biri sarı duvar kağıtlarıyla kaplanmış odanın tavanından toplantı masasının üzerine doğru sarkan lamba ile duvardaki petek desenli saat bu arı kovanı konseptini destekliyor.

“The Socialite” rozetine ithaf edilen oda ise bir gece kulübünü andırıyor. Bu odada duvar kağıtlarının yoğun etkisine inek desenli bir halı ve kristal avize de ekleniyor.


The Photogenic ve The Bookworm

“The Photogenic” rozetinin odası antik fotoğraf makineleriyle doluyken “The Bookworm”un odasında ise geri dönüştürülmüş dergi Wallpaperlar’ın işgal ettiği alan ve raflarda kitaplar bulunuyor.


The Vinyl

Vejetaryen lokantalarında bulunanlar için verilen özel rozet, çime benzeyen bir zemin ile bitki ve plastik hayvanlarla dolu terraryumlar içeren bir toplantı odasının kapısını üzerinde duruyor. Bu arada, “The Vinyl” rozetinin odasının duvarları da plaklarla kaplı.

Genel merkezde ayrıca telefon kulübeleri eklemiş bir dinlenme salonu, bir bar ve basit tek renkli bir genel bir ofis de bulunuyor. Tasarımcı Canfield, “Bu gri ve beyaz fonun, ofisin canlı renginin kendi dilini konuşmasına izin verdiğini ve ayrıca işverenin talep ettiği gibi eğlence ve erişkinliğin arasında denge sağlayacağını hissettim,” diyor.

Fourquare’in New York ofisi, bir teknoloji şirketi merkezinde olması gereken eğlenceli tasarımlar zincirinin son halkası. Yakın zamanda yapımı tamamlanmış diğer şirket ofislerine bakarsak, örneğin Google’ın Tel Aviv ofisinde portakal ağaçları ve kaydıraklar bulunurken Adobe’nin Utah kampüsünde ise çalışanlar basketbol ve masa tenisi oynayabiliyor. 

Audra Canfield proje hakkındaki görüşlerini şu şekilde aktarıyor:


Far Far Away ve Jetsetter

“Fourquare’in Soho’daki ofisini tasarlamam istendiğinde bir an bile tereddüt etmedim. Konum tabanlı bir sosyal ağ şirketi olan Fourquare sizin ve arkadaşlarınızın nereyi, en iyi şekilde değerlendireceğinizi bulmanıza yardımcı oluyor. Finans ve Operasyon Direktörü Derek Stewart tarafından işe alındım. Bu arada Stewart çoktan ofisi tasarlamaya ve konsepti yaratmaya koyulmuştu. Foursquare takımı her toplantı odasının birbirinden farklı bir rozet temasına sahip olmasını istedi. Tıpkı havaalanındaki yer bildirimleri için Jetsetter, NYC’deki 59th St Bridge için Far Far Away ya da müzik dükkanlarında yapılan bildirimler için kullanılan Vinyl’de olduğu gibi… Rozetlerin her bir toplantı odasının kapısında asılı olmaları istendi.

Fourquare’in ofis dinamiği geleneksel çalışma alanlarına pek benzemiyor. Ayrıca burada disk iteleme oyunu tahtası, langırt ve masa tenisi masaları da bulunuyor. Bazı toplantı odalarında alışılageldik uzun masaların olması istenirken diğerleri daha rahat oturma alanlarına sahip. Sınırlı bir bütçe ve zaman çerçevesinde, Derek ve ben Foursquare’in sahibi Dennis Crowley ile birlikte çalışarak markanın benzersiz estetiğini yansıtan eğlenceli ve fonksiyonel bir ofis alanı oluşturduk. Bu ofisin canlı, sofistike ve modern olması Dennis için çok önemliydi. En önemlisi ise bizzat kendisi rahat hissetmek istedi. Aslına bakarsanız şirket çalışanlarının çoğu 20’li ya da 30’lu yaşlardalar.

Ofisin renk düzeni için gri ve beyaz seçildi. Ayrıca açık mavi ve sarı dokunuşlar yapıldı. Ofiste etrafta renkli oyuncaklar, oyunlar, kitaplar, giysiler bulabilirsiniz. Arka fondaki gri ve beyazın ofisin canlı renklerini daha da ortaya çıkaracağını, ayrıca istenen bu eğlenceli ortamla ve sakinlik arasındaki dengeyi sağlayacağını hissettim.


Herbivore 

Dennis Crowley’in en sevdiği toplantı salonu Herbivore için, Brooklyn merkezli Twig isimli şirketten alınan özel teraryumların kullanılmasına karar verildi. Her biri kendine has teraryum bir veya daha fazla küçük plastik otobur hayvana ev sahipliği yapıyor. Siyah Eames Eiffel ahşap sandalyeler bir ahşap ve demir masa ile eşleştirildi. Sera tarzı bir avize de masanın üzerine asıldı.

Gece kulüpleri ve barlar için verilen rozet olan Socialite, çok eğlenceli bir oda oldu. Burada beyaz bir inek derisi halı, mor kadife şezlong, bir kristal avize ve yansıtıcı mobilya aksanları kullanıldı.

Fotoğraf kulübelerinde yer bildirimi yapanlara verilen Photogenic için tasarlanan odada boyalı duvardaki kara tahta üzerine monte edilmiş dar raflara antik kameralar yerleştirildi. Arka duvarın tamamı çalışanlar tarafından çekilmiş Instagram fotoğrafları ile kaplı.

Swarm rozetinde arı motifi var. Bu kocaman duvar kağıdını Osborne & Little’dan buldum ve arı kovanı mimarisini iyi yansıtan yeşil / sarı, beyaz ve gri büyük desenlee sahip. Nelson avize de kovana referans veren sofistike bir ekleme oldu.

Bookworm ise benim kişisel favorim. Bu rozet kütüphanelerdeki yer bildirimleri sonunda kazanıldığı için ofiste rahat bir köşe yaratmak istedik. Bir sıra kitabı ters çevirerek sayfalarının ortaya çıkmasını sağladık. Basit bir doku oluşturduk. Pollack & Associates’in geri dönüşümlü duvar kağıdı arka fonda kelimelerin anlamlarına ve dokularına referans vererek zemin oluşturuyor. Karışık sandalye ve kahverengi tonlarındaki kitapların yığılmasıyla oluşan tezgah, bu odaya eklektik bir yaşanmışlık duygusu veriyor.

Bir tasarımcı olarak Foursquare için tasarım yapmak büyük bir öğrenme süreci ve macera oldu. Herkesle çalışmak harikaydı ve bu ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın