Metro İnşaatı Başlıyor, Alemdağ Caddesi 3 Yıl Kapalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası’nın ikinci metrosu için istasyon inşaatlarına başlıyor.

Rekor sürede bitirilmesi hedeflenen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattında, ‘Ümraniye’ için kazı yapılacak. Kazı çalışmaları nedeniyle Ümraniye Belediyesi eski binası önündeki Alemdağ Caddesi, üç yıl süre ile trafiğe kapatılacak.

Ne sağlayacak?

20 kilometre uzunluğunda, 16 istasyonlu hattın 38 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Bu süre yeni bir dünya rekoru anlamına geliyor.

Metro hattı Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzayacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı tamamlandığında (Marmaray ile birlikte) Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12.5 dakika, Üsküdar’a 24 dakika, Yenikapı’ya 36 dakika, Taksim’e 44 dakika, Hacıosman’a 68 dakika, Atatürk Havalimanı’na 71 dakikada ulaşacak.

Motorlu araçların atmosfere saldığı zararlı gazlar, toz ve gürültü ciddi oranda azalacak.

26 Mayıs Pazar gecesi başlıyor

Alemdağ Caddesi’nde Suiş Caddesi kesişimi ile Sütçü İmam Caddesi bağlantısı arası trafiğe kapatılacağından alternatif yollar planlandı. Çalışmalar sırasında uygulanacak geçici trafik dolaşımı şöyle olacak: Tepeüstü istikametinden Alemdağ Caddesi güzergâhını kullanarak Çamlıca veya Libadiye Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar; Alemdağ Caddesi-Suiş Caddesi-Menteşoğlu Caddesi-Alemdağ Yanyol güzergâhını kullanarak Libadiye Kavşağı’na ulaşabilecekler. Çengelköy istikametinden gelip Natoyolu Caddesi’ni kullanarak Tepeüstü istikametine gitmek isteyen araçlar ise; Alemdağ Yanyol-Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesi güzergâhını kullanarak Tepeüstü istikametine gidebilecek. Libadiye Kavşağı’ndan gelip Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesi’ni kullanarak Tepeüstü istikametine gidecek sürücüler için herhangi bir değişiklik olmayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın