Balmumcu Büyükdere’yi Bitirdi

Boğaziçi Köprüsü Balmumcu bağlantısı aylardır kapalı. Köprüye bağlanmak isteyenler Zincirlikuyu'ya yöneliyor, bu durumda da Büyükdere Caddesi özellikle akşamları kilitleniyor. 4-5 kilometrelik yol 2 saatte aşılabiliyor...

Boğaziçi Köprüsü Balmumcu girişi aylar önce İBB tarafından ansızın kapatılınca İstanbullular neye uğradığını şaşırmıştı. Onca tepkiye rağmen de köprü girişinin neden kapatıldığı ve ne zaman açılacağı da açıklanmamıştı. O günlerde vatandaşın şikâyetlerini yansıtırken, bu uygulamanın Zincirlikuyu köprü katılımını vuracağını, zaten günün her saatinde yoğun olan Zincirlikuyu trafiğinin iyice içinden çıkılamaz hale geleceğini yazmıştım. Aylar geçti, Balmumcu köprü katılımı hâlâ kapalı. Ve Zincirlikuyu trafiği de aynen o günlerde dediğim gibi allak bullak… Öyle ki, özellikle akşamları Büyükdere Caddesi’ni aşmak neredeyse iki saati buluyor. Tabii bölgedeki iş merkezlerinde çalışanlar da sinir krizleri geçiyor.

NE RAHATLAMASI!

Bakın her akşam bu çıldırtıcı trafiğin içinde kalan bir okuyucumuz, bölgedeki durumu nasıl anlatıyor: “İşyerim Seyrantepe’de. Evim ise Gayrettepe’de. Evim ile ofisimin arası 4.5 km civarında. İşe gidip gelirken Zincirlikuyu Büyükdere Caddesi’ni kullanıyorum. Balmumcu köprü katılımı kapatılana kadar akşamları Seyrantepe’den çıkıp yaklaşık 30-40 dakikada evime ulaşıyordum. Ancak Balmumcu köprü girişinin kapatılması ve buradan köprüye bağlanamayan herkesin Zincirlikuyu köprü girişi yolunu kullanmasıyla birlikte Büyükdere Caddesi’ni akşamları 2- 2.5 saatte aşmaya başladım.

Zincirlikuyu’dan köprüye bağlanmaya çalışan araçlar nedeniyle tüm şeritlerde yoğunluk yaşanıyor. Köprüye girmememize rağmen her akşam ikiye katlanan köprü trafiğini çekmek zorunda kalıyoruz. Ben 4.5 km uzaklıktaki aynı yakadaki evime ulaşamıyorken ofisten çıkıp 2. köprüyü kullanan arkadaşlarım Anadolu Yakası Kartal’daki evlerine ulaşmış oluyorlar. 4 kilometrelik bir yolu 2 saatte aşmak İstanbul gibi bir şehre yakışmıyor. Konu ile ilgili olarak İBB Beyaz Masa’ya da yazı yazdım. İBB’den gelen yanıtta bu değişikliğin amacının Boğaziçi Köprüsü trafiğini daha akıcı hale getirmek ve birim zamanda geçen araç miktarında artış olmasını sağlamak olduğunu ve bunda da başarılı olduklarını yazmışlar. Köprüye ulaşabilen araç sayısı azaldığı için köprü trafiği daha akıcı hale gelir ama bağlantı yollarındaki çileye ne diyeceğiz? Madem kenti yönetenler böyle bilimsel yöntemler kullanıyorlar, Balmumcu katılımı kapatılmadan önce saat 17.00’den sonra Seyrantepe, 4.Levent, Levent, Büyükdere Caddesi üzerinde ortalama seyahat süresi neymiş, şimdi ne, buna da baksınlar. İBB yetkilileri köprü trafiğini rahatlatayım derken Büyükdere Caddesi’ni bitirdi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın