“Türkiye’de Yerel Politikanın Yükselişi” Kitabının İkinci Baskısı Geliyor

Sema Erder ve Nihal İncioğlu tarafından yazılan, 1. basımı 2008 yılında yapılan "Türkiye'de Yerel Politikanın Yükselişi" kitabının 2. baskısı çıkıyor.

Prof. Dr. Nihal İncioğlu ve Prof. Dr. Sema Erder, Yerel Politikanın Yükselişi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği, 1984 – 2004 adlı çalışmalarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerine 1986-1987’de yapmış oldukları bir alan araştırmasından hareketle, tüm dünyadaki yerelleşme hareketleriyle birlikte Türkiye’de de son 20 yılda yerel yönetimlerde ve yerel politikalarda gözlenen değişimi değerlendiriyor.

Kitap, ulusal düzeyde bir metropoliten bir kent olan İstanbul örneğini ele alarak, bütün bu değişim sürecinin sonucunda oluşturulan yeni büyükşehir belediye modelini, dönemlerine ve belediye başkanlarına göre yerellik-merkezilik çerçevesinde incelerken; eğitim, meslek, doğum yeri, mensup oldukları siyasal parti gibi etkenleri de karşılaştırarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yapısı ve bu mecliste bulunan kişilerin belediye ve belediyecilik hakkında ne düşündükleri konusunda bilgilere de yer veriyor.

Bu kitabın ikinci baskısını planlarken, 2004 yılı sonrası gelişmeleri yeniden değerlendirmeye karar veren Sema Erder ve Nihal İncioğlu yeniden biz önsöz kaleme yazdılar. Kitabın önsözüne buradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın