Güzelyalı Sahili Ahşap İskelelerle Süslenecek

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na yapılacak iskelelerden biri Göztepe ve Üçkuyular arasına, ikisi Karataş-Karantina bölgesine, diğer ikisi de Susuzdede önüne yerleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskelelere Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda tekrar hayat verecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı hattında, her biri 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda ahşap iskeleler kurulacak. İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek, Körfez’i kıyılarıyla birlikte ele alıp bir bütün olarak tasarlamayı hedefleyen İzmirdeniz Projesi kapsamında Karataş’tan Üçkuyular’a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskelenin imalatı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek. İskeleler yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Doğayla uyumlu

Sahil şeridi kentin diğer kıyılarına nispeten dar olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın bu dezavantajını ortadan kaldırmayı isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent bütününe yaymayı planladığı iskelelerde önceliği söz konusu sahil şeridine verecek. Karataş’tan Üçkuyular’a uzanan kıyı şeridinde yer alacak olan ahşap iskelelerin her biri 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda olacak.

Doğayla uyumlu ve estetik görünümlü iskelelerden biri Göztepe ve Üçkuyular arasına, ikisi eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesine, diğer ikisi ise Susuzdede önündeki noktalara yerleştirilecek. Proje, amatör kıyı balıkçılarını da sevindirecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın