Oh Origami

Yıllar önce Beşiktaş'taki evime taşındığımda çok iyi bir arkadaşım, ev hediyesi olarak bir origami el kitabı getirdi. O kitaptaki her origamiyi defalarca sıkılmadan yaptım. Origamiye sevgim ezelden...

Bu seferki haber yetenekli Matmazel Maurice ile ilgili… Kağıt katlama sanatının en güzel örneklerini sokaklara salan sanatçı, rengarenk işlerini kamu yararına açtı. Maurice, Fransa’nın Angers kentinde merdivenleri, kaldırımları, okulları, eğlence alanlarını, binaların yanlarındaki boş arsaları ve hatta bir hapishaneyi bile rengarenk origamilerle kapladı.

İnsanların özlediği ve her gün karşılaşamadığı iletişim ağını derinleştirmek için araştırma yapan Matmazel Maurice, 2013 ARTAQ Festivali’ne katıldı.

Birkaç ay boyunca her Salı gününün öğleden sonrasında, Matmazel Maurice şehirde atölyeler düzenledi. Emeklilerden küçük çocuklara kadar şehrin tüm sakinlerini kentsel mekanlar üzerinde birlikte çalışmak için davet etti. Yaklaşık 20 farklı lokasyonda, gönüllülerden oluşan ekibiyle birlikte 30.000’den fazla origami ile şehri dekore ettiler.

Ve ortaya cıvıl cıvıl görüntüler ortaya çıktı. Ah ne güzel…

Etiketler

Bir yanıt yazın