Kentsel Katlanabilir Barınaklar

Son günler, ah şu son güzel günler... İnsanlar parkların keyfini nasıl da çıkarıyor. Kentli kentsel mekanlarına hem sahip çıkıyor hem de yeni geçici mekanlar oluşturuyor.

“Ah benim aklıma neden gelmedi?” dedirtecek kalitedeki bu barınaklar, Brooklynli sanatçı ve mimar Chat Travieso tarafından kentsel kamp amacı için tasarlandı.

Çelik, ahşap, alüminyum, sıkıştırılmış fiber levha, plastik, köpük, kumaş ve el arabasından yapılan Travieso’nun iyi görünümlü bu tek kişilik yapıları katlanabilir ve kentin herhangi bir yerinde kolayca kurulabiliyor. No 1, No 2 ve No 3 isimlerindeki hafif ve katlanabilir barınaklar evsiz insanlar ya da kentte kamp yapanlar için kısa süreli bir yuva olarak kullanılabilir mi?

Bununla birlikte, bu katlanabilir barınaklar gerçekten bir yaşam alanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmadılar, insanların şehirde genel ve özel alanlardaki rolünü anlamak için teşvik edici, eğlenceli kentsel müdahaleler olarak hazırlandılar. Bu taktiksel müdahalelerle Travieso insanların farklı bir şekilde şehir algılamasını hedefliyor.

Sizce mimar başarılı olmuş mu?

Etiketler

Bir yanıt yazın