Frank Gehry’nin New York Siluetine Yeni Katkısı

Frank Gehry'nin konut kulesi New York by Gehry neredeyse tamamlandı.

Üç cephesi dalgalı, paslanmaz çelik ile kaplı yapı cumbalı 903 adet daire sunuyor.

New York’ta inşa edilen 265 m yüksekliğindeki 80 katlı kule tamamlandığında Manhattan silüetine ek olarak Batı Hemisphere’ın en yüksek konut yapısı ve 6. yüksek binası olacak.

Frank Gehry New York’taki ilk konut için klasik Manhattan’ın tasarım dilini yeniden yorumluyor. Gehry, özel mobilya tasarımları ile özgün estetik anlayışını konut ve sosyal mekanlara taşıyor.

Gehry’nin oluşturduğu cumbalar, dairelerin içinden sakinlerine panoramik bir manzara sunmanın yanı sıra binaya dinamik bir görünüm kazandırıyor. Gehry, cumbalara hareket kazandırarak her dairenin cephesindeki farklı biçmlendiriyor ve sakinlerine yeni deneyimler kazandırıyor.

New York by Gehry 2043 m²’lik iç mekanı ve açık alanı, farklı yaşam tarzı ile birlikte sakinlerine yalnızca dünya çapındaki otellerde bulunan hizmetleri sunuyor.

Etiketler

1 Yorum

  • murat-germen says:

    yakından fena durmuyor ama uzaktan düpedüz kötü bir bina gibi. MIT stata center’da olduğu üzere (ki milyonlarca dolarlk dava açmıştı MIT gehry’ye) su sızma sorunları da olabilecek bir potansiyeli var, yüksek bir bina olduğundan daha fazla rüzgara maruz kalacak çünkü…

Bir yanıt yazın