Literatür’den Görsel Sanatlar Alanında Yeni Dizi

İç Mekan Tasarım Temelleri Dizisi, farklı tip mekanların, iç mekan tasarım ilkelerini inceleyen başlıklar sunuyor. Bu kitaplar, profesyonellerin ve öğrencilerin çalışmalarından alınmış örneklerle konuya derinlikli bir giriş sunmayı amaçlıyor.

Mağaza Tasarımı

Yazar: Lynne Mesher
Yayınevi: Literatür Yayıncılık
Basım Yılı: Haziran 2013
Çevirmen: Feyza Akder

Bu serinin ilk kitabı olan Mağaza Tasarımı, okuyucuyu perakende mekanında bir gezintiye çıkarıyor. Bu yolculuk, tasarım konseptinin başlangıç noktasını, marka ve kimlik konuları olarak ele alıyor. İç mekan ve onun bağlam, konum ve düzenlenmesi arasındaki ilişki inceleniyor. Okuyucunun çıktığı yolculuk bu açıdan pafta düzeni, sirkülasyon ve yürüyüş hızıyla ilgili derin bir incelemeye dönüşüyor. Mekan tasarımının sınırlarını genişletme yöntemleri ve deneyimi gösteriliyor. Bunun inşaat endüstrisi ve doğa üzerindeki etkileri tüm metin boyunca tartışılıyor.

Bu kitap, belli bir kullanıcı çevresinin mekanı nasıl algıladığını ve hangi kavramlar üzerine kurduğunu ortaya çıkararak iç mekan tasarımına derinlikli bir yaklaşım sunuyor.

Stant Tasarımı ve Sergileme

Yazar: Pam Locker
Yayınevi: Literatür Yayıncılık
Basım Yılı: Haziran 2013
Çevirmen: Sezen Haskatar

Stant Tasarımı ve Sergileme, sergi tasarımcısının yaratıcı bir uygulamacı olarak, sergi tasarımı disiplini kanalıyla nasıl daha iyi bir iletişim kurabileceği konusuna odaklanıyor. Bu geniş kapsamlı terim ticari fuarların gelişimini, marka deneyimlerini, temalı eğlence programlarını, dünya sergilerini, müze galerilerini, ziyaretçi merkezlerini, tarihi evleri ve peyzajda yapılan sanatsal yerleştirmeleri ele alıyor. Milyonlarca insan her yıl öyle veya böyle bir sergiye gittiğinde bu küresel endüstri daha da büyük bir hale geliyor.

Stant Tasarımı ve Sergileme, sergi tasarımıyla ilgili kapsamlı bir rehber sunarken grafik tasarım gibi ilişkili disiplinlerle bulanıklaşmaya başlayan sınırları tekrar ele alıyor. Geçici doğaları ve ticari veya kültürel içeriklerine göre sürekli evrilen sergi tasarımı, karmaşık ve çok yönlü bir disiplin. Bu serinin ikinci kitabı Stant Tasarımı ve Sergileme konuyla ve bu devasa endüstri içerisinde pratik bir yaratıcı olarak sergi tasarımcısına verilen rolle gerekli tanışmayı sunuyor.

Bu kitap, ilgili çalışma örnekleriyle desteklenen ve dünyanın önde gelen tasarımcılarının katkılarıyla, anlatı mekanı tasarımına esin veren bir yaklaşım sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın