Taksim Dayanışması’nın Tutuklanması Talebine Ret

Gezi Parkı olayları ile ilgili mahkemece serbest bırakılan aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişinin serbest bırakılmasına savcılık tarafından yapılan itiraz nöbetçi mahkemece reddedildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, geçtiğimiz perşembe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 12 Taksim Dayanışması üyesinin tutuklanması için itirazda bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi,”Mevcut delil durumunun değişmediği’ gerekçesiyle savcılığın talebini reddetti.

Karar öncesinde konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şube Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın avukatlarından Meriç Eyüboğlu tutuklama kararı çıkması için bir neden olmadığını söyledi. Radikal’e konuşan Eyüboğlu, “İtiraz dilekçesinde tutuklamayı gerektiren tek neden yok. Dolayısıyla mahkemenin eski kararını sürdürmesini, yine tutuklama talebini reddetmesini bekliyoruz. Savcının itirazını önce ilk kararı veren 38. Sulh Ceza Mahkemesi inceleyecek. Mahkemenin tutuklama talebini bir kez daha reddetmesi halinde dosya nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gidecek. Asıl karar burada verilecek” dedi.

Eyüboğlu, kararın en geç yarın verilmesini beklediklerini belirterek “Umarız ki mahkeme bu talebin haksız olduğunu görüp ret kararını verir ve hepimizin hukuka olan güvenini tazeler” dedi.

NE OLMUŞTU?

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Komitesi Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Beyza Metin ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu “Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” ve “Suç işleme amacıyla örgüt kurma”; Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu temsilcisi ve Makine Mühendisleri Odası Başkanvekili Süleyman Solmaz, TKP İstanbul İl Sekreteri Kamil Tekerek, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube 2.Başkanı Sabri Orcan ve HDK üyeleri Mustafa Aytaç, Aral Demircan, Erdem Ateş “Görevli memura direnme” ve “Kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşlere silahsız katılma” suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

İstanbul 38. Sulh Ceza Mahkemesi ise 12 dayanışma üyesini de serbest bırakmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın