Schneider Electric Merkez Binası Dünyanın ISO 50001 Sertifikasını Alan İlk Binası Oldu

Schneider Electric, dünyada ilk kez verilen ISO 50001 standardına uyumluluk sertifikası aldı. Schneider Electric'in Fransa'da bulunan genel merkez binası, yeni enerji yönetim sistemleri standardı ile ISO 50001 uyumluluk sertifikasını almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Schneider Electric Fransa Başkanı Frédéric Abbal: “Bu yeni sertifikasyon, enerji verimliliği ve bu alandaki tecrübemize olan bağlılığımızı onaylamaktadır. Hem müşterilerimizin binaları ve hem de kendi binalarımız için enerji yönetimindeki en yüksek standartları her zamankinden daha fazla amaçlıyoruz. Akıllı ve yeşil bina anlayışı ile 35 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez binamız, verimli ve operasyonel enerji performansı çözümleri geliştirmek için kullanabileceğimiz değerli geri bildirimler sağlamaktadır.” dedi. Dünya’da bulunan diğer Schneider Electric tesislerinin de merkez binanın izinden gittiğinin altını çizen Frederic Abbal, tüm binalarının ISO 50001 standardına uyum için hazırlandığını belirtti. Frederic Abbal: “35 bin metrekare genişliğinde bir alanda bulunan ve 1.800’den fazla çalışanın bulunduğu merkezimize taşındığımızdan beri gösterdiğimiz iddialı çabalar resmi olarak onaylanmış ve Fransa’da HQE Exploitation, ISO 14001 ve NF EN 16001 sertifikalarını alan ilk bina olmuştur. Bugün, yeni bir dönüm noktasına ulaştık.” dedi.

Dünyada ilk kez Schneider Electric’in almaya kazandığı ISO 50001 uyumluluk sertifikası, Fransa’nın önde gelen belgelendirme kuruluşu ve dünya çapındaki birinci sınıf belgelendirme organizasyonlarından biri olan AFNOR Certification tarafından onaylandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın