Tramvaya itiraz var

Dış kredi onayı alan tramvay projesinin güzergahına Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi.

Kredisi hazır

Mimarlar, bağlantıların sorun yaratabileceğine dikkat çekti, yeşil dokunun da korunmasını istedi.

Mimarlar Odası, tramvay hattının güzergahında sorunlar olabileceğini savundu, yayalara ayrılan yollara ve yeşile özen gösterilmesini istedi.

Tramvay güzergahına mimarlar karşı çıktı Mimarlar Odası, tramvay projesi hattına; Konak-Cumhuriyet Meydanı arası bağlantı sorun yaratacağı ve orta refüjdekiyeşil doku yok olacağı için itiraz etti.

Kaldırımı takip edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla dış kredi onayı alan tramvay projesinin güzergahına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi. Alsancak-Kahramanlar Nazım İmar Plam’na işlenen hattın Konak – Cumhuriyet Meydam arası bağlantılarının sorunlar yaratabileceğine dikkat çeken Mimarlar Odası, orta refüjdeki yeşil dokunun da yok edilmemesi için yeni düzenleme yapılmasını istedi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Nazım İmar Plam’nda tramvay güzergahının işlendiğine ve Konak’tan Alsancak Garı’na kadar olan koridorda altı durak belirlendiğine dikkat çekti.

“Çözüm üretilmesi gerekiyor”

Topal, “Güzergahta Şehit Nevres Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Fethibey Caddesi bağlantısı ile Fethi Bey Caddesi’nden, Gazi Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı b ağlan ularının sorunlu olduğu görülmektedir. Uygulama aşamasında tramvay güzergahının refüjlerde bulunan yeşil dokuyu yok etmeyecek şekilde geliştirilmesine özen gösterilmesi, tramvayın] trafik ile aynı izleri kullanmasını sağlayacak çözümler üretilmesi gerekir” diye konuştu. Topal, İzmir gibi yol kesitleri sınırlı olan kentlerde, tramvay için tahsisli yollar yapılmadığını söyledi. Üçkuyular-Halkapınar tramvay hattı, Üçkuyular’dan Mustafa Kemal Sahil Bulvan’nın apartmanların önlerindeki yeşil alan ve kaldırımları takip ederek Konak’a ulaşacak. Buradan Cumhuriyet Bulvarı’na Fethi Bey Caddesi, Cumuhuriyet Meydanı, Şehit Nevres Bulvarı, Lozan Meydanı, Şair Eşref Bulvarı üzerinden Alsancak Gar önüne gelecek. Buradan da Şehitler Caddesi’nden Halkapınar’a ulaşacak. Topal, trafikte aynı yollar kullanılarak bir kent içi trafik kültürünün de oluşturulduğunu belirtti.

YAYA YOLLARI YETERSİZ

Mimarlar Odası, planda yaya yollarının Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Ali Çetinkaya Bulvarı ile sınırlı tutu Imasına itiraz etti. Dominik Caddesi ve 1379 Sokak trafik yolu olarak belirtildiğine dikkat çekilen itirazda planın bu şekliyle yaya yolları açısından eksik kararlar içerdiğine dikkat çekildi. Hasan Topal, Aslında yaya aksı mevcut. Limandan başlamak üzere Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Dominik Caddesi, 1379 Sokak, “Necati Bey Bulvarı, Kemeraltı’na ulaşan yaya aksı olarak tanımlanmalı” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın