81 İlden Mimarlar “Nuh’un Gemisi”yle ARKIMEET 2013’te!

Türkiye'nin dört bir köşesindeki farklı kentlerden gelecek mimarlar, kentleri konuşmak için 7-8 Ekim 2013'te Haliç Kongre Merkezi'nde olacak.

Mimarlık, yapı ve gayrimenkul gibi sektörleri için İstanbul merkez konumunda. Ancak yine de mimari üretimin tek bir merkezde, sadece İstanbul’da varlık gösterdiğini öne sürmek Türkiye’deki irili ufaklı pek çok kente haksızlık etmek olur.

Ama akılda tutulması gereken önemli bir olgu var. Mimari kültür ve kültürün mimari üretimde yarattığı derinlik sebebiyle İstanbul, muhtelif değerlerle büyük farklılık sergiliyor. İmparatorluk sonrası dönemde, her ne kadar Ankara da somut ve soyut mimari üretimlerin ivme kazandığı bir kent olarak önem kazanmış olsa da, sahip olduğu gelenekle İstanbul öncü karakterini büyük oranda korudu.

İçerik geliştirerek tasarım ve mimari etkinliklerin var olmasını sağlayan mimarlık, kültür ve sanat kurumlarının büyük bir çoğunluğu İstanbul’da yer alıyor. Mimari etkinlikler tüm bu olgular neticesinde İstanbul’da yoğunlaşıyor. Bu yüzden etkinlikler de İstanbul ve birkaç büyük kentteki mimarları merkez alan bir yaklaşımla şekillendirilebiliyor. Peki ya diğer kentlerdeki mimarlar ve mimarlık ortamları?

VitrA’nın öncü sponsorluğunu üstlendiği ARKIMEET 2013’te Türkiye’deki 81 ilden en az birer olması amaçlanıyor. Arkitera Mimarlık Merkezi’nin 2000 yılında kurulduğu günden bugüne kadar oluşturduğu ağın desteğiyle hedefe ulaşılması için çalışılıyor. Bu amaçla yapılan çalışmalar “Nuh’un Gemisi” olarak adlandırıldı.

Türkiye’nin dört bir köşesindeki farklı kentlerden gelecek mimarlar, kentleri konuşmak için 7-8 Ekim 2013’te Haliç Kongre Merkezi’nde olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın