Kale Grubu’nun 56. Kuruluş Yıldönümünü Kutlandı!

Türkiye'nin lider markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale'yi bünyesinde barındıran Kale Grubu'nun, "56. Kuruluş Yıldönümü" ve "Seramik Bayramı" törenle kutlandı.

1957’den itibaren Türk sanayisine büyük bir ivme kazandıran Kale Grubu’nun ülke kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İnsan kaynağımız, köklü geçmişimiz, sanayi ve ticaretteki tecrübemiz, 56 yıldır kol kola yürüdüğümüz bu yolda bize her türlü zorluğu hep birlikte aşacak güç ve cesareti veriyor. Kale Grubu, köklerinden aldığı bu güç ve yeniliğin sağladığı enerji ile daha çok kuruluş yıldönümlerine yürüyecek” dedi.

Türk sanayisinin duayenlerinden Dr. İbrahim Bodur’un, 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı Kale Grubu’nun, “56. Kuruluş Yıldönümü” ve “Seramik Bayramı” kutlamaları, Kaleseramik Fabrikaları’nın kurulu bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde 26-27 Temmuz 2013 tarihlerinde yapıldı.

Yarım asrı aşkın bir sürede gerçekleştirdiği sanayi atılımlarıyla Türk seramik sektörüne öncülük eden Kale Grubu’nun geleneksel hale getirdiği “56. Kuruluş Yıldönümü” ve “Seramik Bayramı” kutlamaları, 26 Temmuz Cuma günü, bölge halkı çocuklarının toplu sünnet töreni, iftar yemeği ve mevlid ile başladı. Kaleseramik Fabrikaları’nın havuzbaşı sosyal tesislerinde 27 Temmuz Cumartesi günü de iftar yemeği ile devam eden törene; eski Başbakan Yıldırım Akbulut, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan’ın yanı sıra Çanakkale, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilden gelen, üst düzey devlet erkanı katıldı.

Kale Grubu yöneticilerinin ev sahibi olarak davetlilere eşlik ettiği kutlamalara; grubun Türkiye’nin her bölgesinden gelen iş ortakları, bayileri, tedarikçileri ve çalışanlarının yanı sıra bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın birer konuşma yaptığı kutlamalar kapsamında, Çan ilçesinde de 10 bin kişinin katılımıyla iftar yemeği verildi.

Kale, köklerinden aldığı güçle daha çok kuruluş yıldönümlerine yürüyecek

1957 yılından itibaren Türk sanayisine büyük bir ivme kazandıran Kale Grubu’nun, ülke kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Kurucumuz ve değerli büyüğümüz İbrahim Bodur’un girişimiyle Çanakkale’nin Çan ilçesinde başlayan sanayicilik hayatımızda 56. gurur yılımızı geride bıraktık. 2013 yılı itibarıyla seramik, inşaat malzemeleri, kimyasallar, madencilik, ulaştırma, havacılık ve savunma alanlarında faaliyet gösteren 17 şirketimiz ile doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlıyoruz. Ne büyük bir mutluluk ki, Kale Grubu bugün, 1300 tedarikçisi, 750’nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktası ile bir ‘Büyük Dünya Ailesi’ kimliğine kavuştu. Yıllık cirosu 1,3 milyar TL’yi bulan Kale Grubu, bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci, Türkiye’nin en büyük seramik karo üreticisi konumunda. Kaleseramik, dünya seramik ticaretinin yüzde 2’sini tek başına gerçekleştirirken, Kalekim, yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sırada yer alıyor. Havacılık ve savunma alanında ise yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahibiz. Bugün Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 100 ülkedeki 400’ü aşkın ihracat noktasında Kale markalı ürünlerimiz satılıyor. İnsan kaynağımız, köklü geçmişimiz, kültürel birikimimiz, sanayi ve ticaretteki tecrübemiz, 56 yıldır kol kola yürüdüğümüz bu yolda bize her türlü zorluğu hep birlikte aşacak güç ve cesareti veriyor. 56 senelik koca çınarımız Kale, köklerinden aldığı bu güç ve yeniliğin sağladığı enerji ile daha çok kuruluş yıldönümlerine yürüyecek” dedi.

“Yeni büyüme pazarlarına odaklanmaya ve yatırmalara devam edeceğiz”

Kale Grubu olarak yeni büyüme pazarlarına odaklanmaya ve yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi: “Ana pazarımız olan Avrupa’da yaşanan ekonomik durgunluğun etkisiyle Asya, Afrika ve Ortadoğu’da satışımızı artırmaya yöneldik. Yeni yatırımlarımıza baktığımızda, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna uzanan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Yapı kimyasalları grubumuzun çatı markası Kalekim’in, İstanbul, Isparta, Yozgat ve Mersin’deki fabrikalarına ek olarak bölgelerinde bizim için birer üs görevi yüklenecek Erzurum ve Mardin fabrikaları, bu yatırımlarımıza ilişkin güzel birer örnek. Yapımı kısa süre önce tamamlanıp çalışmaya başlayan Erzurum fabrikasının ardından Mardin’de bu ay içinde test üretimine geçen ve Eylül ayında açacağımız fabrika ile bu bölgelerimizde istihdam ve kalkınmaya da destek sağlıyoruz.”

35-40 yıla uzanan hizmet yılı ve iş ortaklığı ödülle taçlandı

Konuşmaların ardından, Kale Grubu’nun 5 yıldan 30, 35’inci hizmet yılını dolduran 278 personeli ile 5 yıldan 35, 40 yıla uzanan bir süreçte Kale Ailesi ile iş ortaklığını sürdüren 47 bayi için kıdem ödülü töreni, 19 bayi için ise ödül töreni düzenlendi. Uzun yıllar Kale Grubu çatısı altında görev yapan Kale Ailesi üyeleri kıdem ödüllerini aldıkları sırada duygulu anlar yaşandı.

Usta sanatçılar Muhip Utandı ve Çiğdem Yarkın’dan konser

Ödül töreninin ardından Fabrikalar Cami ve H. Fatma Bodur Camisi’nde Enderun Teravih Namazı’na geçildi. İlerleyen saatlerde ise havuzbaşı sosyal tesislerinde “Tasavvuf Musikisi” ve “Türk Sanat Müziği” konseri düzenlendi. Davetliler, usta sanatçılar Münip Utandı ve Çiğdem Yarkın’ın konserini keyifle izlerken, 01.00’de başlayan açık büfe sahur yemeği ile devam eden program, sahur saatine kadar sürdü.

Etiketler

Bir yanıt yazın